Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Richard Pachman se představil na Létě plném hvězd

Richard se na výstavu do království hraček vždycky rád vracíNa výstavě Léto plné hvězd se v sobotu 5. srpna v 18 hod. konal pořad „Svět plný barev, slov a hudby“, ve kterém se představil Richard Pachman. Richard Pachman je český zpěvák, malíř, moderátor a hudební skladatel scénické, filmové, relaxační, duchovní a muzikálové hudby, také se věnuje psaní knih a olejomalbě. Interpretkou několika jeho písní se stala Eva Pilarová, spolupracoval s houslovým virtuózem Jaroslavem Svěceným, a s belgickým skladatelem Francoisem Glorieuxem, aranžérem písní Michaela Jacksona, nebo také s legendární hlasatelkou Kamilou Moučkovou, nebo histričkou PhDr. Janou Brajerovou.

V pořadu zaznělo samozřejmě i pár Richardových písníV jeho scénickém oratoriu Mistr Jan Hus v režii Ireny Žantovské vystoupili v hlavních rolích Marian Vojtko, Ilona Csáková, Dita Hořínková, Tomáš Petřík, Zdeněk Plech a další. Od dubna 2006 se stal čestným členem řádu Blanických rytířů. V květnu 2006 převzali Richard Pachman a režisérka Irena Žantovská z rukou Dagmar a Václava Havlových cenu za oratorium Mistr Jan Hus. V roce 2007 Richard uspořádal výstavu svých olejomaleb v Parlamentu České republiky. Roku 2011 odehrál celkem 66 koncertů v šesti zemích. Česká televize natočila pořad 13. komnata Richarda Pachmana o jeho úrazu v roce 2000.

Richard si rád povídá i s publikemV letech 2014 až 2016 působil Richard jako moderátor Českého rozhlasu Dvojka, v letech 2017 až 2019 jako moderátor Českého rozhlasu Olomouc. Roku 2016 byly premiérově předvedeny Pachmanovy Pašije – Velikonoční příběh, 2. a 3. dubna 2023 se s obrovským úspěchem uskutečnily v produkci Tomáše Ságla dva koncerty Pašijí v Praze v kostele sv. Šimona a Judy s Libereckým symfonickým orchestrem, Libuší Švormovou, Ditou Hořínkovou, Martinou Kociánovou a Andrejem Benešem. Od roku 2001 do roku 2023 prezentoval Richard Pachman své olejomalby na 109 výstavách v České republice, Belgii, Holandsku a na Slovensku. S výstavou Léto plné hvězd je spojen od roku 2006, kdy poprvé vystoupil na její vernisáži.

Richard s Olgou mělo na co vzpomínat, ale podívali se spolu i na Richardovy plány do budoucnaS autorkou výstavy Olgou Černohorskou se tedy znají již sedmnáct let, a tak bylo na co vzpomínat. Nejen na Mistra Jana Husa, ale Richard od té doby napsal několik knih, vydal několik CD a uspořádal mnoho výstav svých obrazů. V současné době Richard nabízí dva pořady pro školy, které mají u mládeže a dětí nebývalý úspěch. Je to pořad Mistr Jan Hus a pořad o knize Tylda, která byla vydána dokonce i v překladu v Belgii. Na 14. listopadu 2023 v 19 hodin má Richard připravenou premiéru nového projektu Jan Ámos Komenský v Muzeu Jana Ámose Komenského v Praze, ve kterém v hlavní roli vystoupí Jan Přeučil.

V závěru pořadu se publikum nadšeně pustilo do tanceRichard také představil svou novou knihu o skupině ABBA, s jejímiž členy se osobně ve Švédsku setkal. Jako každý rok připravuje vánoční turné s Ditou Hořínkovou, pražský Vánoční koncert se bude tradičně konat 12. prosince v kostele Sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí. V neděli 18. prosince 2022 vystoupil Richard jako host Mariky Gombitové na jejím koncertě v O2 Aréně v Bratislavě. Jejím hostem bude i na dvou koncertech v Praze, které se budou konat v pražské O2 Aréně 16. a 30. ledna 2024, zazpívá na nich dvě písně a jeden společný duet s Marikou. Máme se tedy na co těšit, vstupenky jsou již v prodeji. Na závěr pořadu na LPH nemohla chybět tradiční autogramiáda a Richardův zápis do návštěvní knihy: „Bylo mi tu krásně jako vždy! S díky a láskou Richard Pachman.“

 Galerie z koncertu Richarda Pachmana
Richard přinesl pro fanoušky i nově vydané CD Tylda Nemohl chybět ani tradiční zápis do knihy návštěv I na slonovi přibyl Richardův podpis Koncert si přišel vychutnat také hudebník a aranžér Martin Kajaba

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.