Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Dita Hořínková to pořádně rozjela na Létě plném hvězd

Koncert Dity Hořínkové a její rodiny patřil k hudebním lahůdkám LPH 2023Muzikálová zpěvačka a herečka Dita Hořínková patří k projektu Léto plné hvězd již od jeho počátku. Každý rok si připraví pro diváky nějaké překvapení v podobě hosta, se kterým účinkuje v některém z mnoha muzikálů. Tentokrát si na výstavu v neděli 30. července 2023 v 15 hodin pozvala své syny Viktora Antonia a Filipa Antonia a svou neteř Kateřinu Jechovou, kteří všichni výborně zpívají, a připravila si s nimi speciální program. Pojďme si nejdříve připomenout Ditinu dlouhou cestu muzikálovým světem a jejími úspěchy na prknech, která znamenají svět.

Synové Dity Viktor a Filip jsou ostřílení muzikáloví herci a zpěváciK vidění byla Dita na pražských scénách Divadla na Fidlovačce, Divadla pod Palmovkou, Divadla Broadway, Hudebního divadla Karlín, Divadla Milénium a dalších, a také v oblastních divadlech J. K. Tyla v Plzni, F. X. Šaldy v Liberci nebo Městského divadla Most. Stála u zrodu hudebního tělesa ArtHarmony a pravidelně sólově vystupuje v zahraničí jako například v Japonsku nebo Kanadě. Vidět jste ji mohli v mnoha muzikálech, například Cats, Miss Saigon, Evita, Romeo a Julie, Kabaret, Láska nebeská, Zpívání v dešti, Doktor Faust, Mefisto, či operetách Čardášová princezna a My Fair Lady. Za roli gorily Kaly v muzikálu Tarzan se dostala do úzké nominace na Cenu Thálie.

Dita s Kačkou zazpívaly duet matky a Markétky z muzikálu Doktor FaustKoncert Dita, Filip, Viktor a Kačenka zahájili lidovými písněmi, ale i světovými slavnými hity ve vlastních úpravách pro čtyři hlasy. Zazněly „Aká si mi krásná“, „Má hvězda“, „Nebeští kavalérové“. Ze zahraničních songů si diváci vyslechli nádherné „The Enterteiner“ a „Stand by me“. A závěr první části koncertu už zase patřil netradičně a velmi originálně a nápaditě upraveným lidovým písním „Láska, Bože, láska“, „Pozdraveno budiž světlo“, diváci si vyslechli i méně známou píseň „Kysuca, Kysuca“, a následovaly písně „Padá, padá“ a „Okolo Hradišča“, za které si aktéři vysloužili dlouhý uznalý potlesk.

Ditě to jako vždy velmi slušeloVe druhé části koncertu dostala prostor mladá generace. Kateřina s Viktorem a Filipem zazpívali píseň „Love Your Self“ z repertoáru Justina Biebera, milým překvapením byl pak duet gorily Kaly a Tarzana z muzikálu Tarzan v podání Dity a Filipa, a na vlně muzikálů zůstali protagonisté ještě dále. Z muzikálu Doktor Faust, který momentálně uvádí Divadlo Na Maninách, si diváci vyslechli duet Jindřicha a Markétky v podání Filipa a Kačky, a druhý duet Markétky a její matky v podání Kačky a Dity. Potom Kačenka sólově s kytarou zazpívala píseň „I Will Never Love Again“ z repertoáru Modern Talking, Dita s Filipem zazpívali dojemnou „For Always“.

Diváci se na koncert Dity na LPH vždy velmi těšíSvůj koncert zakončili všichni společně písní „Hleď vzhůru k výšinám“ z muzikálu Casanova od skladatele Zdeňka Bartáka a textaře a scénáristy Petra Markova. Po skončení koncertu následovala tradiční autogramiáda, dlouhé focení s fanoušky, tradiční podepisování zakoupených hraček a do návštěvní knihy přibyl další krásný zápis: „Léto plné hvězd v nás navždy zůstane jako místo, kde se setkávají vzácní lidé, kde se dějí malé zázraky! Oli a Ivanko, děkujeme! Dita Hořínková, Filip Antonio, Viktor Antonio a Kateřina Jechová.“ Na tento koncert budou jistě všchni dlouho vzpomínat, neboť to byl nezapomenutelný zážitek.

 Galerie z vystoupení Dity Hořínkové a její rodiny
Kačenka si pochovala mazlíčka Olgy Patíka Viktor se po koncertě ochotně podepisoval Ani Filipovi se autogramiáda nevyhnula Filip nikdy nejde pro šibalský úsměv daleko
Společné foto účinkujících i domácími mazlíčky nemohlo chybět Dita si tentokrát pořad uváděla sama, a tak se mohla Olga koncertem kochat z řad diváků Také Dita se podepsala na slona a do knihy návštěv Podnikatel Vláďa Vích nemohl na koncertě své rodiny chybět

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.