Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Na Létě plném hvězd zazářili Tomáš Vaněk, Monika Sommerová a Vojtěch Adamčík

Tomáš Vaněk se na Léto plné hvězd rád vracíPrvním koncertem na výstavě Léto plné hvězd® 2023 se stal v sobotu 15. července v 18 hod. „Podvečer světových i českých muzikálů“, ve kterém si diváci mohli vychutnat pěvecké umění Tomáše Vaňka a Moniky Sommerové. Na klavír je doprovodil fenomenální muzikant, dirigent a autor několika muzikálů Vojtěch Adamčík. Koncert se obvíjel v přátelské atmosféře nejen na vlně muzikálů a v průvodním slově Tomáše rozhodně nechyběl humor, což diváci ve zcela zaplněném sále oceňovali salvami smíchu a pěvecké výkony bouřlivým potleskem.

Monika Sommerová nemohla na tomto koncertě chybětTomáš Vaněk je muzikálový zpěvák a herec, kterého jste mohli vidět v muzikálech Tick, tick...BOOM!, Rent, Ples upírů, Bonnie & Clyde, Čarodějka, objevil se ve dvojroli Dr. Fine a Madden v muzikálu Ne/Normální. Je vítězem výroční ankety portálu I-Divadlo.cz 2018 za nejlepší herecký mužský výkon v muzikálu, dostal se do širší nominace na Cenu Thálie v letech 2016 a 2018 za roli Raoula v muzikálu Fantom opery. Vojtěch Adamčík, který koncert bravurně doprovodil na klávesy, je hudební skladatel, dirigent a autor muzikálů Úděl osudu, Cyrano & Zaslaná pošta, Doktor Faust, nebo Hra střepů. Vydal CD svých autorských písní nejen z muzikálů. Muzikál Doktor Faust můžete v současné době vidět v Divadle Na Maninách.

Skladatel Vojtěch Adamčík naše zpěváky doprovodil na klavírMonika Sommerová je muzikálová a operní zpěvačka, vidět jste ji mohli v muzikálu Pavla Trojana ml. Petr a Lucie. Byla také součástí pozdějšího filmového zpracování muzikálu Alena. Účinkovala v muzikálu Sedmero havranů taktéž od Pavla Trojana ml. v Divadle Semafor. Spolupracovala také s Michalem Davidem na muzikálu Mata Hari. V září 2014 se stala sólistkou muzikálu Fantom opery v hlavní roli Christine Daaé na scéně pražského divadla Goja Music Hall. V září 2013 nastudovala roli Dafné z opery Apollo e Dafne od G. F. Handela. V současné době hostuje v Severočeském divadle opery a baletu Ústí nad Labem v roli Manji v operetě Hraběnka Mariza, v roli Anni v opeře Nabucco a v roli Giovanni v opeře Rigoletto. V současné době se Monika připravuje na nejkrásnější roli v životě ženy, protože na podzim očekává narození miminka.

Monika s Tomášem obšťastnili diváky hned několika duetyPro dnešní večer si pro diváky LPH všichni tř připravili velmi zajímavý program. Jako první zazněl velký hit „Stín katedrál z repertoáru Václava Neckáře a Heleny Vondráčkové v podání Moniky a Tomáše a jako další jsme si vyslechli duet „Svítá nám“. Poté se oba interpreti střídali v sólových písních. Tomáš zazpíval písně „Protančit svět“ z muzikálu Čarodějka, „Dál si nalhávám“ z muzikálu Kráska a zvíře a „Klíč ke všem proměnám“ z repertoáru Karla Gotta. Monika jeho písně proložila hity „Lásko má, já stůňu“ z muzikálu Noc na Karlštejně a šlágrem „Love Never Dies“ z Fantoma opery od Andrew Lloyd Webbera. Dále jsme si vychutnali společný duet obou aktérů s názvem „Když se roztančím“ z muzikálu Elisabeth.

Tomáš s Monikou mají na koncertech na LPH vždy plnoPotom Monika vystřihla klasiku „O mio babbino caro“ od Giacoma Pucciniho, kde nechala vyniknout svému zvonivému sopránu, a Tomáš se přidal s dalším hitem z repertoáru Karla Gotta „Jdi za štěstím“. Monika přidala kouzelnou píseň z repertoáru Marie Rottrové „Ten vůz už jel“. Závěr koncertu patřil již pouze duetům „Vzpomínej“ od Yvety Simonové a Milana Chladila, „O víc tě nežádám“ z Fantoma opery a „The Prayer“ z repertoáru Andrea Bocelliho a Céline Dion. Jako přídavek si publikum vytleskalo píseň „Stín katedrál“, kterým koncert začínal. Večer se výjimečně vydařil, všichni na něj budeme dlouho vzpomínat. Po koncertě následovala tradiční autogramiáda, při které se účinkující podepisovali zájemcům na zakoupené hračky a suvenýry. A Monika Sommerová si odnášela náruč hraček pro své děťátko.

 Galerie fotografií
Nemohl chybět ani slavný duet z Fantoma opery Monika s Tomášem zanechali své podpisy i v knize návštěv Všichni tři účinkující zvěčnili své autogramy na podpisové slony A na závěr nemohla chybět společná fotografie účinkujících s Olgou

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.