Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

HDK stvořilo Cenu Eduarda Tichého

HDK vytvořilo Cenu Eduarda TichéhoHudební divadlo Karlín spustilo začátkem roku projekt HDK Junior, aby do divadla přilákalo i mladé publikum. V rámci tohoto projektu vznikl muzikál Jak se dělá muzikál, který v kostce a vtipnou formou představuje zákulisí vzniku nového muzikálu. Dalším krokem, který divadlo představilo právě dnes, je soutěž pro mladé a amatérské divadelníky Ceny Eduarda Tichého. Cena je pojmenována po zakladateli varieté, který budovu současného HDK nechal postavit, inspirován slavným pařížským kabaretem Folies Bergere.

Noid a Brzobohatý - producenti, zpěváci, a herciDo soutěže se mohou hlásit i základní umělecké školy, amatérské soubory nikoli však konzervatoře, či profesionální soubory. Nad soutěží převzala záštitu MgA. Hany Třeštíkové, radní hl. m. Prahy pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví a cestovní ruch. Do soutěže se lze přihlásit na webu www.hdk.cz/soutez-eduard/, kde jsou i podrobná pravidla soutěže. Dají se shrnout do třech bodů: přihlásit se, natočit své divadelní představení, z nejlepších momentů udělat pětiminutový sestřih a vše odeslat na adresu divadla. Uzávěrka přihlášek je 31. ledna 2020.

Zaslaná videa, tedy soutěžní příspěvky, bude hodnotit odborná porota ve složení:
Egon Kulhánek, ředitel Hudebního divadla Karlín
Pavel Polák, umělecký ředitel Hudebního divadla Karlín
Projekt představil Egon KulhánekAdam Novák, dramaturg Hudebního divadla Karlín
Josef Herman, divadelní kritik a šéfredaktor Divadelních novin
Antonín Procházka, režisér, dramatik a herec
Lucie Bílá, zpěvačka a herečka
Iva Pazderková, zpěvačka a herečka
Václav Noid Bárta, zpěvák, herec a hudební skladatel
Ondřej Gregor Brzobohatý, zpěvák, herec a hudební skladatel
Jan Pixa, scénárista
Hana Třeštíková, radní pro kulturu hl. m. Prahy, filmová producentka a režisérka

Porotu tvoří herci i tvůrci z HDKDle kvality soutěžních představení dostane pět až deset nejlepších souborů možnost zahrát svá představení na Malé scéně Hudebního divadla Karlín v průběhu září 2020. Z těchto soutěžních představení budou porotou vybrána 3 nejlepší, a z nich nejlepší si odnese Cenu Eduard. Pro vítěze je připravena nakonec ještě velká výzva! Ve spolupráci s Hudebním divadlem Karlín uvede své vítězné představení na velké scéně Hudebního divadla Karlín!

Malá scéna HDK vznikne v prostoru herecké zkušebny, bude variabilní (jeviště i hlediště bude dle potřeby zajíždět nebo vyjíždět do prostoru) a pojme cca 150 diváků. Divadlo tak nepřijde o hereckou zkušebnu, ale získá druhou scénu.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.