Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Aida hledá tváře

Tanečníci, kteří úspěšně prošli konkurzemKdyž se řekne Aida, mnozí z nás si vybaví, že se jedná o jedno z vrcholných děl Verdiho, napsané ke slavnostnímu otevření Suezského průplavu v roce 1871. Několik lidí bude vědět, že AIDA je model stupňového působení reklamy, který popisuje ideální chování konzumenta dané reklamy. Muzikáloví nadšenci ale mají jasno: Aida je nový muzikál skladatelského tandemu Tim Rice - Elton John, který vznikl na začátku nového milénia a příští sezonu bude mít na prknech Hudebního divadla Karlín premiéru.

Josef Vágner se také zúčastnil konkurzu...Jak jsme již informovali, HDK vyhlásilo konkurzy. A jelikož nás zajímalo, jak probíhaly, domluvili jsme se s produkcí, mohli být u nich a sledovat, jak těžké je najít dobrého tanečníka a zpěváka či půvabnou tanečnici s hudebním nadáním v jednom těle. Objeví nové tváře, které na prknech, která znamenají svět, zazáří? Nebo nás překvapí zkušení muzikáloví matadoři, ve kterých objevíme další polohu, kterou jsme dosud neznali?

...stejně jako Václav Noid BártaPřicházeli zpěváci, kteří již v muzikálech účinkovali (Tomáš Löbl, Josef Vágner, Genny Ciatti), stejně jako ti, kteří se o to teprve snaží. Mezi těmi druhými bylo několik lidí s velkým pěveckým talentem, a myslím si, že by bylo fajn je spatřit na scéně v některé z rolí. Nicméně spousta dobrých zpěváků nemohla postoupit, neboť pro muzikálový žánr je stejně důležité jako skvěle zpívat i výborně tančit. A takových vyvolených tu bylo opravdu málo.

Vlastnímu konkurzu předchází čekání a čekáníJelikož je zatím informací o pražské inscenaci málo - kromě data druhého kola konkurzu, premiéry a titulu není jasné zatím vůbec nic - nebudeme se pouštět do spekulací o obsazení jednotlivých rolí, i když pár náznaků v průběhu konkurzů uvedlo do středu zájmu taková jména jako například Václav Noid Bárta, který krásně zazpíval jednu z písní velitele Radamese.

Ale dosti spekulací. Zatím je jistá jedna věc: obsazení muzikálu vzejde z právě probíhajících konkurzů. Kdo obsadí jednotlivé role, jaká bude scéna, kdo bude představení režírovat a mnoho dalších podrobností se jistě dozvíme na připravované tiskové konferenci, raději tedy přidáme fotografie z průběhu konkurzu.

 

Ondřeje Smysla můžete znát například z lyrikálu Kudykam, z muzikálu Hamlet, či z Naháčů Lukáš Kumpricht se dříve objevoval v Johance z Arku či v Excaliburu Někteří si svůj výstup užívali i herecky... ...a všem se zajisté v mysli pořád dokola objevovala otázka: budu to já?
Michael Foret aktuálně ztvárňuje Enjolrase v Bídnících Někdo si na konkurz ještě pro jistotu vzal text Některý z účastníků má možná oblíbenou roli z muzikálu, kterou by si rád zahrál Porota se snažila i povzbuzovat či dávat rady
Účast na konkurzu není jednoduchá, přesto ji všichni zpívající zvládli S úsměvem na tváři vzhůru do boje! Na konkurzu zpívalo mnoho žen i mužů Dítrě Ráje Genny Ciatti se také ucházela o roli
Zpívané písně byly laděné do různých emocí Přítomní se ze svých projevů snažili vydolovat to nejlepší Porota toho dne musela vyslechnout velké množství lidí... ...nechybělo jí ale nadšení a elán

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.