Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

200. Kat Mydlář rozdával hned dvakrát

Závěrečný zpěv autorů, protagonistů i diváků při děkovačceDivadlo Broadway patří mezi nejnavštěvovanější pražská divadla. Po jeho prknech se v muzikálovém provedení procházeli mimo jiné i takové dámy jako egyptská královna Kleopatra, francouzská šlechtična Angelika, tajemná a vzrušující Mona Lisa či tři pánové, kteří byli ve skutečnosti čtyři, a přesto do dějin vstoupili jako Tři mušketýři. Tyto postavy a jejich muzikály sklízeli úspěch nejen u nás, ale i na Slovensku. Některé z nich se podívaly i do zemí vzdálenějších, třeba do Koreje.

Tomáš Trapl jako Adam Vaňura před představenímVýše jmenované muzikály nejsou samozřejmě jedinými, ale těmi s největší návštěvností. Mnohé z nich se pro velký úspěch vracely, aby mohly potěšit znovu a znovu. A nyní má divadlo již přes půl roku další důvod k oslavě. Je to muzikál autorů Michala Davida, Lou Fanánka Hagena a producenta Oldřicha Lichtenberga Kat Mydlář. Jak už název napovídá, muzikál přibližuje život nejznámějšího pražského kata na pozadí historických událostí Na jeviště byli tentokrát přizváni dva diváci - je to samozřejmě příběh zamilovaného mládí, vypočítavé zrady, velké křivdy, trpkých rozhodnutí, nesmrtelné lásky i velké oběti.

Příběh pražského kata sklízí jeden úspěch za druhým. Premiéru mělo toto představení 24. února 2011, koncem října producenti a interpreti obdrželi Zlatou desku za 5.000 prodaných nosičů, a ve čtvrtek  3. listopadu na 200. představení přivítali svého již 100 000. návštěvníka. V tomto případě návštěvnici, která si jako cenu odnesla výhru v podobě zimního zájezdu pro dvě osoby do Itálie. Daniel Hůlka jako Mydlář a Josef Vojtek jako VypravěčCenu věnovala cestovní kancelář MILE, která tím dotyčnou tak vyvedla z rovnováhy, že nevěděla co říci.

Ale to není všechno, co se týkalo tohoto výjimečného představení. Aby to ostatním divákům nebylo líto, losovala se ten večer ještě jedna cena, kterou věnoval pan producent Oldřich Lichtenberg. Vskutku katovská cena, speciální nefalšovaná sekera Fiskars. Její nový majitel byl tak vyvedený z rovnováhy, že nejenom zapomněl děkovnou řeč, ale málem ani netrefil na jeviště.

Alžbeta Bartošová a Radka Fišarová najednou na jedné scéně!V tento slavnostní den jsme mohli v hlavní roli kata vidět Daniela Hůlku. Společně s ním se na jevišti představili Josef Vojtek, Alžbeta Bartošová, Tomáš Trapl, Kateřina Brožová nebo Ladislav Spilka. Představení bylo veselé, vzhledem k odlehčené atmosféře si herci neodpustili drobné vtípky či hlášky, jak tomu bývá například při derniérách. Tak se diváci ani nedivili tomu, když se během scény objevily na jevišti v roli Dorotky současně Alžbeta Bartošová i Radka Fišarová.

I při samotném představení, i při děkovačce se konaly drobné vtípky a legráckyPro Radku Fišarovou byl tento den hodně důležitý, jelikož se na nějaký čas s muzikálem rozloučila. Svou divadelní roli vymění za krásnou životní roli maminky. Loučení je vždycky smutné, ale snad se nám Radka brzy vrátí. Přejeme jí, aby si svou novou životní roli pořádně užila a byla šťastná. Jako dárek od producentů a protagonistů dostala mimo jiné i roztomilou postýlku.

Výroční představení bylo zakončeno netradiční děkovačkou, při níž nechyběl ani autor muzikálu Michal David, který si se všemi účinkujícími s chutí zazpíval "Stárnutí zrádné".

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.