Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

V soutěži To byl náš hit bodovaly Sladké hlouposti

Moderátor Petr Vondráček i hosté Meky Žbirka a Monika Absolonová jsou připraveni, živý přenos může začítV předvečer svátku Sv. Valentýna v pondělí 12. února 2012 se na Barrandově konalo živé vysílání dalšího dílu hudebního klání „To byl náš hit“, ve kterém se tentokrát utkalo sedm hitů – zamilovaných duetů, a tak bylo skutečně z čeho vybírat. Do křesel hostů usedli zpěváci Monika Absolonová a Meky Žbirka, moderátorského mikrofonu se již tradičně ujal Petr Vondráček. Jak už se stalo zvykem, celý pořad živě doprovázel hudební orchestr Gustav Brom Big Band pod taktovkou Vlada „Valentýna“ Valoviče.

Monika Absolonová a Marian Vojtko zazpívali svou píseň excelentněHned první píseň nasadila celému pořadu hodně vysokou laťku. Nádhernou ústřední skladbu „I Want To Spend My Lifetime Loving You“ (Will Jennings / James Horner / Rudolf Kubík) z filmu Zorro – tajemná tvář přišli zazpívat Monika Absolonová a Marian Vojtko. Píseň s krásným textem Rudolfa Kubíka „Chci žít tvou láskou“ jim byla ušita na tělo, jejich hlasy spolu krásně ladily a oba zpěváci si píseň skutečně užili. Byl to pro mě opravdu krásný zážitek, po kterém jsem si nedovedla představit, která další skladba by tento výkon dokázala překonat. Píseň Marty Jandové a Marka Ztraceného sršela energiíAle diváci hlasují nikoliv pro interprety, ale pro skladbu jako takovou.

Druhou skladbou „Káva a sex“ se představila dvojice Marta Jandová a Marek Ztracený (autor hudby i textu Marek Ztracený). Ačkoliv rytmickou a svižnou skladbou aktéři okamžitě roztleskali publikum, na kvality předchozího světového šlágru tato píseň zdaleka neměla šanci dosáhnout. Této skladbě jsem nedávala mnoho nadějí, a jak se později potvrdilo, skončila zcela na posledním místě.

V pořadu To byl náš hit dostali šanci i finalisté SuperStar Markéta Konvičková a Jan BendikTřetí soutěžní skladbu „Ta pusa je tvá“ (Nicky Chinn / Michael Donald Chapman / Pavel Žák) z původního repertoáru Hany Zagorové a Petra Rezka přišli zazpívat finalisté první řady Česko-Slovenské SuperStar Markéta Konvičková a Jan Bendik. Ani tato dvojice mne svou interpretací známého hitu nijak nepřekvapila ani nepřesvědčila, že by skladba měla šanci dosáhnout na vítěznou příčku.

Markéta Procházková a Tomáš Savka předvedli nejen výborný zpěv, ale i taneční kreaceČtvrtá skladba „Dotýkat se hvězd“ (Jiří Šlitr / Jiří Suchý), kterou v původním provedení proslavili Karel Gott a Eva Pilarová, už byla „trochu jiná káva“. Markéta Procházková a Tomáš Savka ji podali v moderním hávu, s plným nasazením jak pěveckým, tak i tanečním s velmi nápaditou choreografií. Provedení bylo velmi profesionální, vtipné a svižné. Z písně bylo znát, že se oba interpreti vzájemně cítí a jsou sehraní (jistě to bylo i tím, že se často potkávají na jevišti, naposledy v muzikálu Quasimodo, kde Tomáš hraje Foeba a Markéta cikánku Esmeraldu).

Yveta Simonová a Milan Chladil? Ale kdepak… to je přece Bára Basiková a Martin Chodúr!Na pátý slavný hit „Somethin´ Stupid“ (Carson Parks / Zdeněk Borovec) s českým názvem „Sladké hlouposti“ jsem byla skutečně zvědavá, i pro to byl horký favorit na konečné vítězství. V podání Báry Basikové a Martina Chodúra jsem však měla pocit určité nesourodosti této dvojice. Ačkoli se oba snažili – a píseň to není zrovna jednoduchá – chvílemi neměli stejné nástupy a konce frází, což poněkud ubíralo na výsledném dojmu. Přestože je tato píseň nesporným světovým hitem, v podání této dvojice mě bohužel až tak nenadchla, vyznívala mi poněkud unyle.

Také Michaela Nosková a Michal Foret doprovodili svůj zpěv skvělou taneční show!Šestou skladbou „(I´v Had) Time Of My Life“ (Donald Markowicz & John DeNicola / Franke Previte / Václav Kopta) s českým textem „Mám chuť říct ti good-bye“ ze slavného filmu Hříšný tanec se o vítězství přišli ucházet Michaela Nosková a Michael Foret. Překvapili slušným výkonem, nejen pěveckým, ale hlavně tanečním. Míše to navíc velmi slušelo, protože se jí konečně podařilo shodit úctyhodných jedenáct kilogramů, a na celkovém dojmu to bylo skutečně znát, skladba působila svižně a měla drive.

Silné hlasy Leony Šenkové a Jiřího Zonygy se k sobě výborně hodilyPoslední, sedmou písní s názvem „S tím bláznem si nic nezačínej“ (Kim Carnes / David Ellington / Vladimír Poštulka) z původního repertoáru Marie Rottrové a Pavla Bobka se představili rockeři Leona Šenková, finalistka Česko-Slovenské SuperStar a Jiří Zonyga, vítěz soutěže X-faktor. Ačkoli oba zpívali výborně, přeci jen jsem se nemohla zbavit dojmu, že každý zpívá „sám za sebe“ a dohromady prostě rozhodně nejsou sehranou dvojicí. Což byla velká škoda, protože oba odvedli výborné výkony.

Meky Žbirka a Martha (podobnost s Marikou Gombitovou zřejmě čistě náhodná) se stala lahůdkovou tečkou za živým přenosem Chvíli sčítání diváckých hlasů vyplnil host večera Meky Žbirka a se zpěvačkou Marthou přednesli slavnou píseň „Čo bolí, to přebolí“. Potom už Petr Vondáček pomocí přehledného grafu vyhlásil vítěznou píseň. Slala se jí skladba „Sladké hlouposti“ v podání Báry Basikové a Martina Chodúra s celkovým počtem 36% hlasů. Na druhém místě se umístila píseň „Chci žít tvou láskou“ v podání interpretů Monika Absolonová a Marian Vojtko s 30% hlasů. V příštím kole hudební show „To byl náš hit“ se diváci mohou těšit na hity ve stylu „disco“.

V naší fotogalerii můžete trochu nahlédnout do zákulisí pořadu:

Cena soutěže To byl náš hit je vyvedena v 3D provedení, skutečně se výtvarníkům povedla

Na závěr nesměla chybět společná fotografie účinkujících s vítězi divácké soutěže Petr Vondráček se při předávání ceny vítězům tohoto dílu pořádně lekl výbuchu oslavných rachejtlí, až z toho vyskočil

Markétu Procházkovou a Tomáše Savku jsme pro vás odchytili na chodbě před šatnami účinkujících

Chodby před vysíláním jsou vždy plné pobíhajících umělců, techniků, fotografů i diváků

Bára Basiková je už na vysílání připravená

Zatímco dámy využívají služeb kadeřnic v maskérně, Marian Vojtko se o poslední úpravy svého účesu dokáže postarat sám

Monika Absolonová se nechala načapat v maskérně v působivých natáčkách na hlavě

Také Leona Šenková a Jiří Zonyga se pro Musicalnet nechali ochotně vyfotografovat

I Marta Jandová se svěřila do zkušených rukou vizážistů

V maskérně se před přenosem musí zastavit všichni umělci, my jsme v přípravách zastihli Michala Foreta

A na závěr se pro naše čtenáře nechali v zákulisí vyfotografovat Marian Vojtko s Monikou Absolonovou

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.