Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Limonádový Joe hostil kapelu Musicdan a jeho příznivce

V klubu Limonádový Joe si dala se svými příznivci dostaveníčko kapela Musicdan Co si vyberete? Limonádový Joe film, Limonádový Joe muzikál a nebo Limonádový Joe hudební klub? My si pro čtvrteční večer 23. září 2010 vybrali hudební klub Limonádový Joe, který se nachází v pražské pasáži Kotva. Kapela Musicdan si tu dnes dala dostaveníčko se svými příznivci.

Dan Barták dělá občas na přátele vtipné grimasyProplete-li se několika záhyby přístupového prostoru, vejdete do klubu, působícího poněkud strohým dojmem. Celek působí jako již dávno nepoužívaný malý kinosál s kavárnou, jen promítací plátno chybí. U zadní stěny sálu se nachází bar, před ním je skrumáž stolečků se židlemi pro posazení. V přední polovině sálu se nachází snížený taneční parket a v čele poněkud netypické jeviště, tvořené řadami sklápěcích červených kinosedadel. Mezi nimi je dnes umístěna aparatura kapely pro dnešní live vystoupení – Musicdan.

Kapela hrála na jevišti ozvláštněném řadami kinosedadelDříve, než se budu věnovat samotnému koncertu, nemohu se nezmínit o unikátní zajímavosti tohoto klubu, jímž je možnost pohledět přímo na noční oblohu. Celá zadní polovina stropu je totiž zasunovací. Nad ní se nachází střešní krytina připomínající skleněné tabule. Zda je tomu opravdu tak, jsem neměla možnost prozkoumat. Po zasunutí stropu a odklopení této střešní krytiny se návštěvníkovi otevře pohled ven a zároveň se jedná velmi účinný větrací systém.

Rytmus na bicí udával Pavel Fišar a hutnost hudbě svou basovou kytarou dával František Raba Klub se pomalu naplnil příznivci a Daniel Barták, vůdčí osobnost kapely Musicdan se ujal slova. Přivítal hosty a představil členy kapely, jejíž složení zaznamenalo změnu a přivítalo dva nové členy. Zpěvu se společně s Danem věnuje Alena Průchová, vokály ji doprovází Gabriela Urbánková. Rytmus na bicí udává Pavel Fišar, hutnost skladbám dodává s basovou kytarou František Raba. Kytarové melodie vytváří Jan Tulenko a vše do celku spojuje opět Dan Barták svými klávesami.

V klubu panovala dobrá nálada, na Dana se přišla samozřejmě podívat i jeho rodinaZazněly zde písně lyrické, zasněné i energické. Namátkou jmenuji „One Day“, „ Molly“, „Summer Night“, nebo „Come For a Minute“. Vychutnat jsme si mohli hudební lahůdky jako „A Whole Night, a Whole Day“, „Cool Down“, „A Lonely Night“, „A Second Chance“ a další. Z mé minulé návštěvy koncertu kapely Musicdan, jsem získala dojem že kapela upřednostňuje spíše klidnější, lyričtější a spíše poslechové Další koncert Dana Bartáka a kapely Musicdan bude již 16. října letošního roku písně. Proto mne dnes překvapilo zařazení písní s rychlejším rytmem. Pro mne osobně šlo o vítané zpestření, které v sále rozproudilo energii, náladu a ponoukalo k pohybu.

Po přestávce zaněly například písně „Bad Dream“, „You Are The Music“, „Song 2U“ a „The Rock Attitude“. Nakonec došlo i na přídavky v podobě „A Broken Heart“ (ta mimochodem zazněla i na akci Léto plné hvězd) a „That's Ok“. Je naprosto zřejmé, že kapela svůj repertoár tvoří výhradně v anglickém jazyce. Řadím se mezi ty příznivce, kteří by přivítali tvorbu v češtině a nemyslím, že by to Musicdanu uškodilo. Na další hudební lahůdky této kapely se můžeme těšit již brzy a to 16. října od 22,00 hod. v klubu Friends Prague, který se nachází v Bartolomějské ulici, na Praze 1.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.