Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou

Patroni Monika Absolonová a Alan Bastien spolu s ředitelkou festivalu paní Mgr. Simonou Součkovou. Akci podpořila i Kateřina Kornová.Ve čtvrtek 29. dubna 2010 byl v pražské restauraci Gratia slavnostně vyhlášen 1. ročník nového pěveckého festivalu s poetickým názvem Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou. Patrony této celostátní soutěže, určené pro tělesně a mentálně postižené talenty, se staly muzikálové hvězdy Monika Absolonová a Alan Bastien. K příjemné atmosféře slavnostního odpoledne přispěla svým výkonem i kapela z Domova na Zámku v Nezamyslicích.

„Patronkou jsem se stala, protože se mi líbí ten nápad! Jsem pro to, aby šanci zazpívat si dostal každý... Takže se na Vás všechny moc těším:)“, vzkázala všem soutěžícím patronka festivalu zpěvačka Monika Absolonová.

Část kapely z Domova na Zámku v Nezamyslicích spolu s patrony festivaluSmyslem festivalu je dát šanci nadaným lidem se zdravotním postižením, podpořit jejich snahu a motivovat je k další činnosti. Veřejnosti pak dokázat, že zdravotní handicap není omezením pro umělecké schopnosti a přispět tak k integraci zdravotně postižených lidí do společnosti a pomoci navázat nové vztahy a přátelství. Soutěž pořádá obecně prospěšná společnost ProMancus se sídlem v Ostravě. Společnost vznikla za účelem organizování soutěže Nad oblaky ale věnuje se i dalším činnostem, především charitativního charakteru.

Pěveckého festivalu Nad oblaky se mohou zúčastnit zájemci starší 15 let a soutěžit se bude ve dvou kategoriích, jednotlivci a kapely. Vyplněné formuláře je nutné zaslat do 30. 6. 2010 na adresu pořádající společnosti  společně s nahrávkou písničky z žánru populární hudby buď na VHS, CD, magnetofonové kazetě nebo v MP3 formátu.

Účastníky finálové přehlídky v Olomouci, která je naplánovaná na 22. října 2010, pak vybere odborná porota složená z profesionálních muzikantů, herců, zpěváků a pedagogů pracujících s postiženými lidmi. Rozhodovat bude celkový umělecký dojem, hudební, technické a pěvecké schopnosti jednotlivých finalistů.

Kapela z Domova na Zámku v Nezamyslicích při svém vystoupeníVyhlášena je i doprovodná, rovněž soutěžní a výtvarná část přehlídky. Vítězné práce z oblasti kresby a malby, které vyhodnotí odborná porota pod vedením sochaře a malíře Kurta Gebauera, budou součástí samostatné výstavy, pořádané u příležitosti olomouckého pěveckého finále.

Pokud chcete být mezi účastníky prvního ročníku této nové celostátního pěvecké soutěže, naleznete veškeré potřebné informace, včetně formulářů, důležitých adres a kontaktních informací, na festivalových internetových stránkách www.nadoblaky.cz.

Všem účastníkům pěvecké i výtvarné soutěže přejeme hodně štěstí, organizátorům festivalu gratulujeme k výbornému nápadu a doufáme, že se jim podaří založit další prospěšnou tradici.

Patronům akce pak děkujeme a nadšeně tleskáme.

Na závěr si dovolujeme použít slova dalšího z patronů, Alana Bastiena :
„Je mi ctí být patronem tohoto festivalu, protože ačkoliv si všichni zasloužíme stejnou šanci, chodí to v životě bohužel jinak.“ 

Děkujeme ředitelce festivalu paní Mgr. Simoně Součkové za poskytnuté informace a fotografie.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.