Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Skupina Animata a její hosté zatančí pro Haiti

Rytíři koruny českéJe to zhruba dva týdny, co se v Haiti třásla zem. Událost vzbudila velikou celosvětovou pozornost. Media všech typů přinášela reportáže, fotografie a videozáběry otřesných následků zemětřesení. Zřícené budovy, zranění a mrtví lidé, nedostatek vody a podobně. Po celém světě se vzedmula vlna solidarity, narychlo zorganizované sbírky, benefiční koncerty, DMS zprávy… Taneční skupina Animata se rozhodla také přispět a pořádá benefiční představení na pomoc Haiti…

Balady a hadry: ...pijou tu páni, sedláci, kmáni...…zdá se být už pozdě. Media utichla, zpravodajství se věnují jiným tématům. Ale právě tento čas, kdy celosvětový zájem opadl, bude pro Haiti tím nejtěžším. Taneční skupina Animata pořádá v neděli 21. února 2010 benefiční představení, jehož výtěžek bude na místě předán organizaci Lékaři bez hranic. Proč právě této organizaci? Protože Haiti nejvíce postrádala lékařskou pomoc, zdravotní materiál a léky na léčbu zrHudební skupina Ginevraaněných lidí.

Seznámím Vás s Animatou, taneční skupinou, jíž jsem nadšenou členkou. Animata je skupina věnující se historickým tancům, které vytváří v duchu divadelního provedení. Do svých rekonstrukcí tanců z různých historických období se snaží vnést vždy nějaký příběh, byť by byl třeba jenom v náznaku. Naší uměleckou vedoucí a duchem skupiny je Martina Olejárová, která vytváří všechny kostýmy a doplňky pro tance. Ginevra - vánoční koncertVymýšlí i choreografie tanců. Též spolupracujeme i s jinými choreografkami, či se na jejich tvorbě tanců podílí dokonce i samotné členky skupiny což přináší vítanou různorodost.

V neděli 21. února 2010 pro Vás budou tančit a o Vás se starat členky skupiny Animata: Dachovská Helena, Kadlecová Barbora, Kněžková Monika, Lacinová Milena, Mouchová Martina, Olejárová Martina, Sedmíková Darja, Šedivá Petra, Šedivá Katka a ŠtědronBraňo Polákská Věra. Zatančí Vám programy z dob Renesance, Gotika a rustikálního období Tržiště senzací.

Jako hosté skupiny svou účast na podporu Haiti přislíbili hudební skupina Ginevra, která zahraje samostatný hudební blok a po té Vám společně s Animatou představí rozšířený program Balady a hadry (v původním rozsahu představený v r. 2007 na vánočním koncertě skupiny Ginevra v příbramském divadle). Dalším hostem bude známá šermířská skupina z Plzně Rytíři koruny České sRenesancee svým akčním šermířským vystoupením. Celým večerem Vás bude mluveným slovem provázet herec, zpěvák a tanečník Braňo Polák.

Rytíři koruny českéVstupné je 120,- Kč, ale budou vítány i dobrovolné příspěvky navíc. Všichni umělci vystupují bez nároku na honorář, pouze za cestovní náklady. Těšíme se, že vás v neděli 21. února v 17 hodin zříme v naplněném hledišti Salesiánského divadla v Praze - Kobylisích (metro C, zastávka Kobylisy) a děkujeme za přízeň serveru Musicalnet.cz a jeho mediální podporu.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.