Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Broadwayské Kleopatře vyvstala konkurence

Kleopatra (Lenka Marošová) s Caesarem (Roland Minks) a Zlatým ptákem (Nikola Zábranská)V neděli 11.1.2009, po prvním pracovním týdnu roku 2009, pět hodin po spuštění TV Barrandov se stala mimořádná událost: členové fanklubů divadel Broadway a Hybernia odehráli jediné představení muzikálu Kleopatra, kdy byli hlavními hvězdami právě oni.

Každý z nás určitě v koutku duše někdy zatoužil stát se slavným, Kleopatra (Lenka Marošová) začíná svůj život po boku Kobry (Monika Kněžková)kráčet po červeném koberci či stát na prknech, jež znamenají svět, před vyprodaným hledištěm. Ovšem jen málokomu se to povede uskutečnit. Fanouškům českého muzikálu Kleopatra z pera Michala Davida se však podařilo tento sen alespoň částečně Napjatě očekávané sblížení Kleopatry (Jitka Heřmánková) a Marka Antonia (Jan Hönig)splnit.

Během několika týdnů nastudovali členové fanklubu pod režijní taktovkou Martina J. Poláka celou inscenaci, již pak ve vskutku důsledném provedení odehráli v neděli 11. ledna od 16 hodin v divadle Broadway. Ačkoli to pro některé byla zkušenost Úvodního slova se ujal i sám producent Oldřich Lichtenbergnaprosto nová, odhodili trému a "vrhli" se na jeviště s vervou profesionálům vlastní.

Celé představení by se ovšem neudálo bez přispění velmi důležité osoby, tedy producenta muzikálu Kleopatra a řady dalších, Oldřicha Lichtenberga, který umožnil účinkujícím využít prostory =divadla Broadway, techniku, originální kulisy i většinu kostýmů, za což se mu již v úvodu dostalo tisícerého díky. Díky tomu zde fanklubáci mohli předvést plnohodnotné představení.

Vedle něj se na přípravách tohoto ojedinělého projektu podíleli i další členové "původního týmu". Jako hlasového poradce si "fanklubáci" nepozvali nikoho jiného než právě Eduarda Klezlu, muzikály a dalšími díly ostříleného profesionála, a pana Výkony tanečníků skutečně předčily očekáváníprofesora Richarda Řeřichu, jenž pomáhal i při zkouškách "baby" Kleopatry v podání žáků mostecké Základní umělecké školy F. L. Gassmanna.

O choreografii se postarala dvojice Libuška Vojtková a Kristina Bastienová, jimž asistovala i mostecká "kobra" Zdenka Pijanová. Všechny tři pak taneční výstupy upravily a přizpůsobily zkušenostem a Všechny tři alternace hlavní role při závěrečném přídavkuschopnostem účinkujících. Nutno ale podotknout, že i některé částečně zjednodušené scény působily ve výsledku dosti náročně.

O účinkování v tomto "remaku" byl samozřejmě obrovský zájem, a tak není divu, že se ve Caesar (R. Minks) a Kleopatra (L. Marošová) v očekávání potomkavětšině rolí vystřídalo hned několik účinkujících. Celému představení bezesporu kralovala Kleopatra v podání hned tří hereček (Lenka Marošová, Helena Michaniklová a Jitka Heřmánková), které velmi zkušeně odzpívaly i nejtěžší árie a sklidily tak na konci zasloužené ovace.

Role Kleopatřiných milenců a manželů si zdatně střihli Roland Minks a Jan Hönig. První ze jmenovaných byl v roli Caesara velikým překvapením. Svých partů se zhostil velmi profesionálně a svým výkonem rozhodně ohromil Marcus Antonius (J. Hönig) shlížející nejednoho z přítomných diváků. Jeho Caesar působil velmi věrohodně o odhodlaně, téměř jako by ho již hrál v předchozích zpracováních. Dojem sem tam drobně kazil jen jeho lehce moravský přízvuk, ale toho se člověk jen těžko zbaví.

Jana Höniga si možná někteří pamatují z již zmíněné mostecké "baby" Kleopatry, v níž velmi povedeně ztvárnil roli Marca Antonia, druhého manžela "egyptské kobry". Není se tedy čemu divit, že se jí v pražské verzi chopil znovu, snad s ještě větším elánem. Po počátečních poněkud hlouběji podaných partech diváci napjatě Usurpátor Octavián (Vítek Bečvář) po bitvě u Actiaočekávali závěrečnou píseň "Z výšky orlů", již však odzpíval s umem profesionála a výrazem zoufalého velitele, jehož dostihli nepřátelé. Toto jeho číslo by se dalo směle označit za jeden z vrcholů představení.

Největšího "záporáka" celého příběhu, senátora a adoptivního syna Caesara, Octaviána, si na broadwayském jevišti skutečně vychutnal Vítek Bečvář. V jeho podání spiklence se při scéně plánování zrady doslova otevírala kudla v kapse. Octaviánův spiklenecký klub nespokojených senátorůSvým pěveckým i hereckým uměním zdatně sekundoval ostatním hlavním postavám a nutno uznat, že by se určitě neztratil ani po boku profesionálních představitelů této postavy.

Co se týče egyptských bohů Isis a Jupitera, na několik hodin se do jejich "kůže" vtělili Radka Pitrofová a Roman Janouch, samotný šéf fanklubu. Až na pár drobných škobrtnutí s textem, která však nepůsobila nijak rušivě, zvládli ryze činoherní výstupy Povedený vtípek božského dua Isis (Radka Pitrofová) a Jupitera (Roman Janouch)s bravurou a přihodili k nim dokonce i několik povedených vtípků. Svým vzájemným pošťuchováním a "piklením" si rychle získali diváky, a tak na závěr sklidili jeden z největších potlesků.

Na Tondu Pitrofa, protagonistu nejmladší postavy celého muzikálu, Ptolemaia, zřejmě dolehla tíha trémy, a tak byl jeho výkon z počátku poněkud nejistý a nevyrovnaný. Nenechal se ale zastrašit a svůj výstup Mladý Ptolemaios (Tonda Pitrof) s rádcem Pothinem (Tomáš Fiala) při sólové bojové písnidokončil s hlavou hrdě vztyčenou, jak se na následníka egyptského trůnu sluší a patří, za což sklidil zasloužený aplaus.

Jeho výkon byl skvělý už z toho důvodu, že sólově zazpívá jen jedinou píseň, takže nemá možnost v dalších áriích přesvedčit o svých kvalitách. Zajímavostí bylo, že měl na sobě kostým Ptolemaia Patrika Stoklasy. V dalších rolích se pak úspěšně Octavianus (Vítek Bečvář), truchlící Octavia (Pavlína Hanáková), Fulvia (Tereza Kolaříková) a Marcus Antonius (Jan Hönig)představili ještě Miloš Hrabal a Petr Sattler v roli Apollodora, Vláďa Jaroš jako Rufius nebo Tomáš Fiala coby Ptolemaiův vychovatel Pothinus.

Lucie Mrňáková a Tereza Kolaříková, které se podělily o roli Antoniovy manželky Fulvie, a Pavlína Hanáková, jež ztvárnila Octaviánovu sestru Octávii, neměly naneštěstí mnoho prostoru vyniknout, Výborná trojice Kober a Zlatý pták (Monika Kněžková, Věra Novotná a Nikola Zábranská)ovšem jejich výkony za zmínku bezesporu stojí. Ve svých několika výstupech prokázaly, že jsou na jevišti téměř jako doma a že stejně jako zbytku osazenstva jim zpívání před zraky diváků nedělá sebemenší problémy.

Obrovské uznání si však zaslouží i členové tzv. company, zejména tedy dámy, které se ujaly role Hada - Monika Kněžková, Věra Novotná a Nikola Zábranská, která si párkrát Tanečníci company si své výstupy opravdu užiliodskočila i do kostýmu Zlatého ptáka. Prvně jmenovaná nenechala kolegy ve štychu ani po dopolení generálce, kdy si velmi bolestivě poranila zápěstí na ruce a pouze s fixací pružným obvazem předvedla vynikající výkon.

Jejich sólové i sborové taneční výstupy se Marcus Antonius (J. Hönig) a Kleopatra (J. Heřmánková) právě uzavřeli sňatek i obchodmísty náročností vyrovnaly původní choreografii a u některých figur diváci doslova oněměli. Velkolepé sborové taneční scény, například při oznamování narození Caesariána, syna Kleopatry a Caesara, sice muselo choreografické trio poněkud "osekat", ale i tak se company na jevišti vyřádila a předvedla své ohromující schopnostiCelé osazenstvo unikátního projektu.

Co dodat? Snad jen že trpělivost skutečně růže přináší, a to i v tomto případě. Přestože na zkoušení v pravém slova smyslu měli protagonisté pouhé dny, výsledek téměř odpovídal několika měsícům práce. Hodiny a hodiny zkoušení se vyplatily. Tréma sice některé Závěrečné poděkování všem zúčastněnýmúčinkující přepadla zákeřně, nikoliv však nečekaně. Jak již bylo zmíněno výše, většina z nich stála na jevišti poprvé, a tak není překvapením, že se jich nervozita tu a tam zmocnila, většinou však působila pozitivně. Všichni si na svých výkonech dali záležet a publikum je za ně také náležitě odměnilo.

Obsazení:

Kleopatra - Lenka Marošová, Helena Michaniklová, Jitka Heřmánková
Caesar - Roland MinksZJeště poslední úklona a šup za rodinami a přáteli...
Marcus Antonius - Jan Hönig
Fulvie - Lucka Mrňáková, Tereza Kolaříková
Octavie - Pavlína Hanáková
Octavián - Vítek Bečvář
Apollodoros - Miloš Hrabal, Petr Sattler
Rufius - Vláďa Jaroš
Ptolemaios - Tonda Pitrof
Pothinus - Tomáš Třetí Kleopatra (J. Heřmánková) s panem režisérem (Martin J. Polák)Fiala
Isis - Radka Pitrofová
Jupiter - Roman Janouch
Had - Monika Kněžková, Věra Novotná, Nikola Zábranská
Zlatý pták - Nikola Zábranská
Company (vč. Brutus, Casca, Iras, Charmian) -
Zdenka Pijanová, Lukáš Vilt, Ladislav Zuzánek, Ondřej Podsklán, Věra Novotná, Nikola Zábranská, Sabina Pospíšilová, Magda Průšková, David Krátký, Bára Mrňáková, Mirek Steiger, Katka NovotnáDíků za spolupráci se dostalo i choreografce Kristině Kloubkové-Bastienové, Monika Kněžková

Troufám si říct, že v neděli z divadla odcházeli nadšení nejen příbuzní a přátelé všech účinkujících, ale i dostavivší se hvězdy z původního muzikálu Kleopatra. Mezi nimi bylo možné vidět kromě již zmíněného Oldřicha Lichtenberga a Kristiny Kloubkové - Bastienové i Caesara Jiřího Helekala nebo představitele Ptolemaia Josefa Vágnera. Všichni si ojedinělé představení jaksepatří užili a nezbývá než doufat, že se někdy v budoucnu zase setkáme s reprízou nebo alespoň s podobným projektem.

 

Realizace:

technické zázemí divadla Broadway, a navíc

Fotografové - Martin J. Polák a Michal Škvor
Kameraman - Jarek Voborný
Oganizace - Roman Janouch
Režie - Martin J. Polák
Choreografie - Kristina Bastienová, Libuška Vojtková, Zdenka Pijanová

Komentáře k článku

avatar V.
0
 
 
Nejlepší byla ale Pavlínka Hanáková! Byl to skvělý výkon a vzhledem k jejím zkušenostem a talentu smekám! A doufám, že nejsem sama...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar
0
 
 
No nevím ... bych si jí ani nevšimla... Byli tam, myslim, větší adepti na skvělý výkon!! Všichni si mákli, a všichni zaslouží pochvalu!!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
Já si taky myslím, že jsem měla do nejlepšího výkonu daleko... Všichni zpěváci byli naprosto skvělí a tanečníci - před těma klobouk dolů!!! Jejich Caesarian byl naprosto bez chyby!!Nádheraaaa :-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
Malá technická. Na společné nacvičování nebylo několik týdnů, ale jen několik dnů. A hlasoví poradci byli dva, ještě pan profesor Richard Řeřicha z mostecké baby Kleopatry, přesněji ZUŠ F. L. Gassmanna. Díky R.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
Ale stejně, nejlepší výkon předvedli Bohové, že Romčo?? :-)))))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
Naše nejmilejší Octávko, neprovokovat, prosím... Ju? Díky:) Papa
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
Romčo, já to myslím smrtelně vážně ;-) Ta Tvoje chyba, jak jsi o ní mluvil, vůbec jako chyba nevypadá ;-) jste perfektní :-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
To vím, ale to se týkalo 1. výstupu, největší krach jsem zaznamenal v 6. výstupu (hned dvojitý), no a tento výstup naštěstí na DVD od MM není. Počkej, až ho uvidíš:) Pěknej den. R.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
Neneneee Romčo, abychom jsme si rozumněli ;-) Já mluvím o tom výstupu, po kterém jsme se potkali u lávky.. Já odcházela z lávky po Moři vládne Řím a vy jste s Ráďou jakoby vstupovali (zrovna mi umíral manžel ;-) ). Ten samý myslíš i Ty, že?? A Ty jsi říkal, že jsi to teďka zkazil. Sice to na DVD není, ale je to na DVD co točil můj tatínek :-)) A je to dobrý, mylsím, že jste skvěle pobavili :-)) Fakt super!!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar honza
0
 
 
Ještě bych podotkl, že s choreografií měla nejvíce práce Zdenka Pijanová.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
To Romča: týdny byly myšleny v průběhu, opravil jsem, a ve velkém článku, který se stále připravuje, už bude vše OK. Koneckonců, můžeš si to sám v systému před zveřejněním zkontrolovat :-)
To honza: Pijanovou doplním, díky za upozornění
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
No já se asi do systému nedostanu, bo jsem antitalent, když budeš tak hodný, šoupni mi do mailu postup jak pro idioty a termín zamýšleného zveřejnění článku. Těch chybiček je víc i v tom obsazení, co jsem Ti posílal. Lenka není Márošová, ale Marošová, Moniku Kněžkovou jsme zapomněli uvést zároveň i v company (ve zpravodaji už to bude dobře) atp. Jinak bych Tě i za kolegy poprosil o nějaké ty fotky, cos coby fotograf partnerského serveru představení pořizoval, hlavně tu závěrečnou skupinovku, na kterou jsi měl vlastně jakýsi monopol:) R.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Romane, společná fotka je výše, poslední :-) Jinak, už jsem se dostal na výběr 775 fotek, a stálůe to redukuji, dá to fušku, neb jsou docela pěkné skoro všechny (dělal jsem je já :-), že). Pošli tedy prosím co nejpřesnější info k představení do mailu, ať je to k velkému článku, co připravujeme, vše OK. V mailu máš postup.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar HUGO
0
 
 
tomu se "vubec nerika" egoismus a ke zpusobu provedeni zaverecne skupinovky se radsi nevyjadruji!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
Fotek se dočkáme asi jako pokaždé, takže předpokládám nikdy a nebo v takové kvalitě, že jsou nepoužitelné pro cokoliv.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
to Hugo: když si přečteš definici egoismu, tak pochopíš že se mýlíš. Mám jen zdravé sebevědomí a znám cenu své práce. Nelíbí se ti? Nestahuj.. Líbí? Tak proč ty "kecy" kolem.
to Jitka: Ty sis mě objenávala? Asi jsem to zapomněl... Víš, fotilo tam několik lidí, tak si řekni o fotky jim. Třeba budou použitelné...
Pro oba: fotka vznikla, protože jsem jí vymyslel já, nikoho dalšího nenapadla... takže ji vlastě asi nikdo - včetně Jitky - původně nechtěl... že!

Až mě sponzor - třeba ty - bude měsíčně platit 1000 Kč za pronájem dedikovaného serveru, pak se pojďme bavit o kvalitě a velkosti fotek. Protože kvalitní fotky = datově objemné fotky=potřeba velkého datového prostoru=pronájem je drahý.
Taky se můžeme vrátit na původní model - menší fotka s větším ©.
Mimochodem, praktickým testem ověřeno, že tato fotka může být v pohodě vytištěna do veliksti až 13x18 cm, takže o jaké nepoužitelnosti je řeč?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
Michale, z tohoto důvodu se nerada fotím od někoho, kdo slibuje, že pošle fotografie, pak si je nechá buď pro sebe a nebo je poskytne s takovým zpožděním a v takovéto kvalitě- a teď nemluvím o umisťování fotografií na web, ale například o fotografiích z carmen, či slíbených fotografií z vánočních trhů, které jsme ani neviděli. Já jsem si Tě neobjednávala a to je fakt a pokud sis všiml, docela jsem se Tvému fotoaparátu v zákulisí vyhýbala. Opravdu se mi totiž nelíbí, když se člověk otočí a div nemá v obličeji blesk z fotoaparatu!
A za společnou fotografii Ti samozřejmě patří DÍKY, to nikdo nepopírá, jen mi to tak trochu přijde stylem: "tonoucí se stébla chytá"...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Jitko, fotím muzikály a tím samozřejmě i ty, kteří v nich účinkují. Všechny zmíněné fotky jsou u nás na webu, a na to, že budou až je zpracuji, jsem tě i ostatní upozorňoval hned jak jsem je vyfotil. SLIB JSEM SPLNIL.

Ono se to nezdá, ale zabere to čas... Jak sama píšeš, aktuálnost především, takže upředňostňuji články, které jsou aktuálnější než ty Trhy, kde je stále stejné prostředí a k tomu civil. Leč i ty budou. Ale na druhou stranu, zkusila sis obě strany mince muzikálové divy.
Blesk až v obličeji jsi fakt mít nemohla, neb jsem fotil krátkým sklem, a stál min metr od tebe, což je na fotkách vidět (tak si prosím nevymýšlej), ale v tak stísněných prostorách, jako je zákulisí Broadwaye je to skoro zázrak.

Nevím sice, cos myslela tím stéblem, ale mě vadí, že místo, abych se zaobíral fotkama, tak řeším rejpání. Pojďme se tedy sejít a rejpat si navzájem do sebe z očí do očí. A pak už to neřešit.

A ještě k "použitelnosti" fotek: k mému účelu na webových stránkách bohatě stačí, a k čemu ji chtějí pouřívat jiní je jejich věc... ti moudřejší poprosí o zaslání fotky ve vyšším rozlišení a ze slušnosti uvedou, k čemu to chtějí. Ale tro není primární účel - ten je právě v tomto webu.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
Michale, zkonstatovala jsem tu svůj názor a reakci na Tvá slova.
Kdybys četl pořádně, napsala jsem "...div nemá blesk v obličeji", což v zákulisí DB může být, dle mého laického názoru skoro každý blesk z jednoho metru, navíc, když to člověk neočekává. Třeba by ses taky před ten fotoaparát mohl někdy postavit, aby sis uvědomil, jak je to občas "příjemné"...
Je vidět, že umně umíš "překroutit" slova k obrazu svému. Co se na to dá říct? Zaobírej se svými fotkami, abys nemusel snášet rýpání... ;-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
"div nemá blesk v obličeji" jsem pochopil na fyzickou podstatu, tedy zařízení, které záblesk vyrábí a to nepřesahuje rozměr fotoaparátu. Můj názor: přesněji se vyjadřuj, pak nebude docházet k mým reakcím na Tvá slova. A navíc: vadil ti asi jen ten můj, ty ostatní totiž potřebují emitovat stejně světla.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Dovolil bych si diskusi přesunout zpět k představení (navíc doufám, že otázka aktuálnosti a fotografií je již rozebrána dostatečně;-)).
Zajímalo by mě, zda všechny kostýmy byly originální? Pokud ano, nebyl problém, aby účinkujícím ve fanklubáckém nastudování padly? Jak se tohle řešilo?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
pokud se nemýlím, minimálně dva kostýmy nebyly originální, ale jinak jsme se všichni vešli :) a samozřejmě velkou zásluhu na tom mají kostymérky, které nám se vším moc pomohly... :)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Dík, to bylo teda štěstí, že vám pasovaly.:-) Dáte si někde repete?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
Dovolím si se připojit :-) Štěstí to asi bylo :-) Mně osobně kostým Šárky Vaňkové seděl naproto jako na míru :-) A myslím že i holky Fulvie si nestěžovaly ;-) A co se týče otázky jestli se to bude někdy opakovat, myslím, že nejsem sama, kdo po tom šíleně touží ;-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
ano, štěstí to bylo a taky kleopatry samozřejmě vděčíme Báře a Iloně, bez nich, bychom asi originální kostýmy neměly :)
a repete? obávám se, že nebude a kdyby náhodou ano, jistě to nebude hned... :(
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
blesk, dle mého názoru znamená oslňující světlo fotoaparátu /a samozřejmě také oslňující světlo, které můžeme zpozorovat na obloze při bouřce, doprovázený hromy/, abys to tedy pochopil správně. Dle mého názoru se vyjadřuji přesně, ale abys nebyl uváděn v omyl a nemusel zbytečně reagovat na má slova, budu se snažit být ještě přesnější. Ostatní se nás na focení ptali a "nepoletovali" kolem nás a necvakali jako o život. Navíc asi sám víš, že jsi v zákulisí pravděpodobně měl nejkvalitnější fotoaparát, tudíž i nejsilnější blesk. Tímto bych toto "téma" už uzavřela. Snad je Ti můj postoj a názor jasný, v případě, že tomu tak není, ráda Ti odpovím na mail.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
jedna gramatická chybka - "doprovázené hromy" :(
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Jitko, poslední moje reakce k k blesku: pokud nemyslíš technické zařízení, pak je to o intenzitě záblesku, a ten mohl být silnější, i když jsem stál dva metry od tebe (paradoxně). Ostatní si fotili své oblíbence, já tam pracoval. Vztah kvality fotoaparátu a blesku není relevantní, neboť jsou to oboje nezávislá zařízení. A záleží na jejich nastavení. Nemám potřebu to dále rozebírat, neboť tato diskuze fakt není konstruktivní.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
Jedno pěkné přísloví, které by se i ke Tvé poslední reakci opět hodilo, jsem již užila... teď už se hodí jen - "moudřejší ustoupí... " :)
hezký den.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
to Pavlína a Jitka: Budu Vám držet palce, ať si to ještě někdy můžete zopakovat. Sám jsem hrával ochotnické divadlo a vím, jak je to úžasný. I když mně se na divadle vždycky nejvíc líbilo zkoušení, které vy jste měli krátké. A navíc sám jsem na vašem představení Kleopatry bohužel nebyl a podruhé bych si ho utéct nenechal. Mimochodem podle ukázek mi přišlo, že někteří zpívali tak výborně, že bych je klidně tipnul na profi zpěváky. Byl tam tedy někdo, kdo se opravdu zpěvem živí nebo byli všichni účinkující skuteční amatéři (ať už co se týká herectví nebo zpěvu)?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
Moc Vám děkujeme, budeme doufat :-) Opravdu úžasné to bylo... Hlavně ta děkovačka, jak jsme přišli na podium a celé divadlo stálo a tleskalo... Opravdu slziček štěstí nebylo málo :-) Myslím, co se týče těch zpěváků, že nás pár chodí "jen" na nějaké hodiny zpěvu.. Ale možná jsem teďka na někoho zapomněla a neumím si všechny a všechno co mi říkali vybavit (omlouvám se, ale jsem opravdu hlava děravá), takže mě tady klidně opravte ;-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Co třeba Roland Minks? Jeho zpěv na mne zapůsobil (jen z ukázky, nevím jak se mu dařilo v průběhu celého představení) zcela profesionálně.
Když jsem si poprvé přečetl jeho jméno, myslel jsem, že jde o cizince.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
S Rolim se nějak moc neznáme :-(( To by Vám spíše měl odpovědět někdo jiný ;-) Uvidíme kdo sem přijde na návštěvu ;-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Víťa
0
 
 
Abych doplnil svou "sestru" Octavii :o) Co málo já vím, tak Roland má nějakou svou kapelu, ale myslím že ne úplně profi. A kluci z Mostu už mají také nějaké zkušenosti s vystupováním. Ale "profi" byli snad jen tanečníci (Zdeňka, Lukáš, Monika).
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Dík. Každopádně podle toho mála, co jsem viděl natočeného na kameru, jste byli vynikající. Měli jste tedy všechno originální kromě upravené choreografie, jo? Jak to bylo třeba se světly?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Víťa
0
 
 
Světla, technici.... všechno jelo podle normálního představení, bez pauzy.. jediné co bylo ještě redukováno byly propadla. (Ty se v některých scénách kde to nebylo nutné zrušily)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
To teda byl fakt sen. A kdo vlastně vybíral obsazení?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Víťa
0
 
 
Sen to byl, to je fakt! Obsazení? Popravdě si nejsem jist... Nevím jestli to celé řešil Roman Janouch nebo jak se to domlouvalo. Já přišel na poslední chvíli :o)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Přijít do tak velkého projektu na poslední chvíli si fakt nedokážu představit, na druhou stranu asi všichni fanklubáci umí Kleopatru nazpaměť i pozpátku, takže nebyl problém s učením textů, že? Myslím, že diskuse se teď nejspíš přesune k novému článku...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Víťa
0
 
 
Většina fanklubáků to asi opravdu viděla hodněkrát a ještě bylo od Vánoc k dispozici DVD. Ale já osobně jsem Octaviana uměl (hrál jsem ho jednou s naším amatérským souborem). Proto mi nevadilo že jsem naposlední chvíli zaskočil, naopak jsem se těšil )
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Bylo (nebo je) ještě nějaké další amatérské nastudování Kleopatry?
Jinak mě by to taky "nevadilo";-).
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Víťa
0
 
 
Co já vím je jich po republice docela dost... budou hrát ještě v Mostě. Co vím určitě.. a pokud jde o tu "mojí" budem hrát se souborem 2. reprízu 30.3. v Salesianském divadle v Praze.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Díky za info. Jak to máte vyřešené s hudebním základem?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Víťa
0
 
 
Myslím že je máme půjčené od M. Davida. Platíme za ně za vypůjčení agentuře co se o to stará... takže máme přímo originál který zazněl také na Boradwayi (ovšem tuším tu starší verzi)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Od kolika to v těch Kobylisích bude?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Víťa
0
 
 
30.3. v 19 hodin
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Díky, píšu si do diáře.:-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Honza
0
 
 
Jojo, v Mostě se hrála a hraje. Teď někdy v březnu bude předstávko. Jinak repríz bylo přes 50 (možná ještě víc). Samo že právně všechno zajištěné:)Více alternací...celé představeí se vším všudy, ale s tím, co technické zázemí dovolovalo. nemáme točnu, ani propadla:)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Víťa
0
 
 
My zase nemáme projekci :o))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Honza
0
 
 
Jojo, Roli má kapelu...Jinak ,,kluci z Mostu" to dělaj normálně...mno vlastně normálně to děláme:)Plesy, kulturní akce apod. Sólově, s kapelou, moderování, externě v divadle normálně v Mostě...takže zkušeností je spousta...Ale je fakt, že před ostatníma, co stáli na jevišti poprvé je potřeba smeknout...Není to nic jednoduchýho a spousta lidí to ,,měla tankrát poprvé":)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Roland Minks
0
 
 
Roli nemá kapelu,zpívá s Lenkou na svatbách a pořádá karaoke,tím jsme vlastně začínali.Pa pusiny.
Roland
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Tak dobrá zpráva pro všechny: už jsou upraveny všechny fotografie z představení, nyní ještě bude velký článek u tomto jistě mimořádném představení a fotky si budete moci stahovat!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
Tak to je opravdu dobrá zpráva :-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Antonín Krása
0
 
 
Koho prvního vlastně napadlo sehrát Kleopatru fanklubácky?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jitka
0
 
 
Koho to napadlo, to se přiznám netuším, ale po možnosti, kterou jsme dostali v Průhonicích, přišla tahle nabídka...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
Hele neměli byste zapomínat na Romana Janoucha a Martina Poláka bez jejichž organizačního a hlavně přesvědčovacího umu by se tohle představení z lásky vůbec nekonalo. Myslíte,že by Vám Jen tak někdo půjčil divadlo i se skvělým profesionálním technickým personálem? Monika
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Ahoj Moniko, o Martinovi v článku zmínka je, Roman je podrobněji uveden v dalších připravovaných článcích. Velké díky i Tobě, žes to odtančila i s poraněnou rukou.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
Ahoj Michale, narážela jsem spíš na komentáře :-). Jo a nemáš zač děkovat, i když naraženého bylo víc. Hřeje mě,že jsem to zmákla,doufám,že důstojně :-) (přiznám,že mezi kobrama mi bylo fakt ouvej, od smrťáků už to šlo :-)). Monča
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
Jo, v klubu ses mě ptal,jestli jsem baletka. Nejsem baletka,jsem dost kvalitní komerční tanečnice. Na baletku bych musela zvládat klasikářské špičky a s klasikou se v 19 letech vážně mizerně začíná :-). Teď už to asi nedoženu. Monča
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Lubos
0
 
 
Probuuuh, kdo je zodpovedny za tento clanek??? Jak to tak vypada, tak zrejme nekdo, kdo nedaval pozor pri hodinach cestiny v pate tride..shoda podmetu s prisudkem..sceny (vzor zeny) pusobily..
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
Autorka je uvedena v informacnim prouzku nad clankem. Hrubku jsem opravila, byla tam jen jedna, za to skutecne paradni, upravila jsem pak jeste jednu nestastnou formulaci.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar lista de email
0
 
 
Can I post your post to my site wordpress blog? I will add a one-way link to your artigo. That's one really nice post my friend.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
You can, no problem, but all articles are (and will be) in czech - so I miss the meaning. Anyway you can..
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar fabrica
0
 
 
The guy is a spammer, he wants a backlink to his site.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
OK, thanks for info, but anyway we can not deny the acces / if he makes no demage
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.