Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Vernisáž výstavy o Hudebním divadle Karlín

Výstava byla slavnostně zahájenaV úterý 28. března byla v Muzeu hlavního města Prahy zahájena slavnostní vernisáží výstava k 125. výročí budovy současného Hudebního divadla Karlín, o které jsme vás již informovali. Historická budova je momentálně stále v rekonstrukci po povodních a měla by být znovu otevřena letos na podzim premiérou muzikálu Producenti (The Producers).

T. Duchková a další umělci zapěli několik árií z různých představeníPřítomné hosty uvítala sólistka HDK Tereza Duchková. Ta také zazpívala úvodní píseň. Po ní promluvili i ředitel HDK Egon Kulhánek, Lumír Olšovský s Lucií Loosovou či ředitelka Muzea hlavního města Prahy PhDr. Zuzana Strnadová.

Vítek Němec se modlí za výstavu :-)Ta zmínila spojitost mezi HDK a Muzeem hl. m. Prahy. Jedná se v obou případech o městské instituce. Navíc muzeum i divadelní budova existují od roku 1881, tedy letos slaví 125 let existence. Ostatní slavnostní řečníci zejména děkovali všem, kteří přispěli k realizaci výstavy.

Lumír Olšovský coby spoluorganizátor výstavy (zde také jako dirigent)Po krátkém úvodu se hosté postupně přesunuli do místností s vystavovanými exponáty. K vidění bylo velké množství fotografií z bohaté historie budovy HDK, dobových plakátů, článků či kostýmů a doplňků z karlínských inscenací.

Milým připomenutímMíša Nosková jeptiškou není, i když za ni byla převlečená početných úspěchů HDK jsou i získané Thálie, které jsou vystaveny téměř všechny. Jedná se mimo jiné o trofeje bývalého ředitele divadla Ladislava Županiče (Klec bláznů), Lubomíra Lipského (Sny z Nového Yorku) či Lumíra Olšovského (Zpívání v dešti).

Mezi návštěvníky vernisáže bylo pochopitelně mnoho osobností spojených s historií i současností HDK, např. herec Lubomír Lipský, umělecký ředitel HDK Pavel Polák či muzikálový herec a moderátor Vlastimil Korec.

Zájem o vystavené exponáty byl obrovský...Prohlídku exponátů přítomným zpříjemnilo několik písní v podání miniaturního sboru, Terezy Duchkové a Míši Noskové. Zazněly např. melodie z muzikálů Zvonokosy a Klec bláznů.

Zájemci z řad veřejnosti se na výstavu nazvanou "Nejkrásnější divadlo - 125 let divadla v Karlíně" mohou přijít podívat od 29. března do 14. května do Muzea hl.m. Prahy.

Fotografie Michal Škvor, text Alena K.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.