Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Novou sezónu VČD otevírá muzikál Malované na skle

Josef Pejchal coby Jura Jánošík nadosah publikuVýchodočeské divadlo Pardubice otvírá svoji 98. sezónu muzikálem Malované na skle. Poprvé po divadelních prázdninách se bude hrát již tento pátek 31.8. od 19 hodin, a to pod širým nebem v nově zbudovaném rondelu na Kunětické hoře.

Muzikál, který měl premiéry 3. a 4. února 2007 se v pardubickém divadle uvádí poprvé. Jeho autory jsou K. Gärtnerová a E. Bryll, do češtiny ho přebásnil Jarek Nohavica. Ženy (Petra Janečková - vpravo a Kristina Jelínková - vlevo) o které Jánošík usilovalU diváků je velmi oblíbený, ostatně jako všechny muzikály doposud inscenované v tomto divadle (např. Někdo to rád horké, Divotvorný hrnec, Donaha!..). Malované na skle je hra o lásce, svobodě a přátelství odehrávající se mezi zbojníky žijící na slovensko-polském pomezí. Hlavním hrdinou je zbojník Jura Jánošík, kterého alternují Josef Pejchal a Ladislav Špiner. V dalších rolích můžeme vidět např. Dagmar Novotnou, Martinu Sikorovou, Kristinu Jelínkovou, Petru Janečkovou, Bojovník Ladislav Špiner Martina Mejzlíka, Milana Němce, Jana Maxiána a další členy Východočeského divadla.

Režisér Jiří Seydler o muzikálu říká: "Malované na skle bylo od začátku připravované jak do kamenného divadla, tak na ten kopec za Pardubicemi. Mám dojem, že se skoro víc hodí do exteriéru. Ani nejlepší scénograf nevymyslí lepší kulisu než hvězdy, zříceninu hradu, trávu a stromy. Anděl (Martina Sikorová) z povzdálí hlídá své opatrovníkyProto jsme se rozhodli inscenovat tuhle hru hodně blízko k folklóru, aby v přírodě moc ´nerušila´."

Pokud jste muzikál ještě neviděli, můžete se na něj přijít podívat v průběhu nové sezóny 2007/2008 do pardubického divadle nebo do netradičního, ale o to lákavějšího prostředí na hradu Kunětická hora. Sem ale pouze v termínech 31.8, 1. a 2. 9. a nebo následující víkend od 7.do 9. 9. vždy od 19 hodin.

Fotografie Radovan Štastný, text Petra Gregorová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.