Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Thriller live - místo muzikálu spíše koncertní show

Jako první se představila skupina The Jacksons 5Thriller – nejúspěšnější album Michaela Jacksona, ale také název show, kterou mohli diváci vidět 2. dubna v Kongresovém centru v Praze. Tento den se zde představili tanečníci a zpěváci z britské zájezdové show, aby uctili tohoto nekorunovaného Krále popu a potěšili všechny jeho fanoušky.

Pořádající agentura zpočátku Thriller avizovala jako muzikál, později jako muzikálovou show. Já bych však představení charakterizovala spíše jako hudební show. Nejednalo se totiž o ucelený příběh, ale v podstatě o chronologicky poskládaný sled Jacksonových písní, mezi kterými některý z účinkujících vyprávěl o tom, co se v tom konkrétním období v Jacksonově životě dělo a na čem pracoval. Celá scéna - každý kdo je na jevišti má svůj úkolK tomu ještě byly promítány nejrůznější projekce, jak z jeho soukromí, tak například i části videoklipů. Škoda jen, že v sále chybělo titulkovací zařízení. Spousta diváků tak buď vůbec, nebo alespoň špatně rozuměla tomu, co se na jevišti povídalo.

V představení zaznělo celkem 31 písní. V první polovině jsme se seznámili hlavně s jeho vystupováním v rámci rodinné kapely The Jacksons 5 a také se začátky jeho sólové kariéry. Slyšeli jsme písně: Music and Me, I Want You Back, ABC, The Love You Save, I’ll Be There, Ben, Show You The Way To Go, Shake Your Body, Blame It On The Boogie, She’s Out of My Life, Off The Wall, Get On The Floor, Rock With You, It’s The Falling In Love, Don’t Stop Till You Get Enough, Can You Feel It.Skvělý pěvecký, ale i tanečký výkon ze sebe vydala Hayley Evetts

Na druhou polovinu se těšilo publikum ještě víc, protože právě tady zazněly Jacksonovy nejznámější hity: Wannabe Startin Something /P.Y.T, Beat It, The Way You Make Me Feel, I Just Cant’t Stop Loving You, Smooth Criminal, Dirty Diana, Remember the Time, Man In The Mirror, Dangerous, Earth Song, Heal The World, Billie Jeans, Thriller, Bad, Thriller, Black or White.

Jednoduchou scénu tvořila lávka, ze které se po dvou schodištích scházelo na pódium. Za ní, skrytý před zraky diváků, byl umístěn orchestr. Živá hudba vždy dodá každému představení šťávu a zde tomu nebylo jinak. Navíc ozvučení bylo perfektní, což se o tuzemských produkcích vždycky říct nedá.Vypadá skoro jako Michael Jackson, ale ten s nimi nepřijel.Kostýmy vytvořil Rob Jones a Catherine Teatum. V první polovině byly „dobové“, tzn., že hlavně charakterizovaly období, kdy jednotlivé písně vznikly. V druhé půli většinou byly stylově podobné jako ty, které se objevily v Jacksonových videoklipech. V podobném duchu byla laděna také choreografie a nechyběla ani pověstná Jacksonova měsíční chůze. Choreografie i režie celé show se ujal Gary Lloyd.

 

Absolutorium si však zaslouží všichni účinkující. Chtě, nechtě, Britů je mnohem víc než nás Čechů, takže mají opravdu z čeho vybírat. Hvězdou večera byl jistě MJ Mytton-Sanneh. Přestože se v show neobjevila žádná mezinárodně známá hvězda, všichni zpívali a tančili bravurně. Alespoň já jsem jména Michael Anthony Duke, Hayley Evetts, Peter Murphy, Jag Soulsinger, Dwaene Wint nikdy před tím neslyšela. Pánové byli všichni výborní, ale největším objevem pro mě byla právě zpěvačka Hayley Evetts. Některé písně se mi v jejím podání líbily snad ještě víc než originál (skalní Jacksonovi fanoušci prominou). Krásně čistě zpíval a na jevišti byl zcela suverénní i MJ Mytton - Sanneh představitel malého Michaela. Skvělé výkony předvedla i company. Všichni tančili a zpívali jako o život. Do vystoupení dali neskutečný drive a švih.

Svým elánem a nasazením dokázali účinkující strhnout diváky k nevídaně bouřlivé reakci. Závěrečné defilé.Není u nás úplně obvyklé, aby napříč generacemi všichni lidé v sále zhruba posledních 15 minut stáli, tancovali a tleskali.

Michael Jackson loni oslavil 50. narozeniny. Na letošek ohlásil svůj návrat na pódia. Jeho první koncert by se měl konat 8. července v Londýně a celkem by jich mělo proběhnout 50. Poslední termín je naplánován na 24. února 2010. Michael Jackson prodal doposud po celém světě neuvěřitelných 750 milionů alb. Právě deska Thriller, která byla vydaná roku 1982, byla nejúspěšnější a nejprodávanější.

Komentáře k článku

Svět přišel o popového krále. Michael Jackson zemřel 25. 6. 2009 v Los Angeles na zástavu srdce. Pro mnohé ale zůstává žít jeho hudba. Ta je nesmrtelná.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.