Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

První vánoční koncert Moniky Absolonové

Monika Absolonová a Jiři Škorpík - duo, kterému to ladíV posledních letech bývá zvykem nejen hojně medializovat, ale také kulturně obohacovat období jednoho z našich nejvíce tradičních svátků. Nevznikají tak pouze koncerty s koledami v kostelních prostorách, jež mají navodit vánoční čas a pohodu, ale i hudební projekty a inscenace v klasických divadlech - od činoher a koncertů, až po muzikály s vánoční tématikou. K hudebním interpretům, kteří si Vánoce zvolili za jednu ze svých tvůrčích činností, se přidala i Monika Absolonová a my se můžeme za jejím prvním vánočním koncertem ohlédnout.

Na parketu Monika pohybem nešetřilaMonika Absolonová je v posledních letech v muzikálové sféře hojně obsazovaná. Mohli jsme ji zahlédnout v projektech Den na zkoušku, Kleopatra, Vražda za oponou, Tři mušketýři, Drákula a z novějších pak v Mary Poppins a v muzikálu Zorro. Popularita Moniky Absolonové ustavičně roste a není divu, neustále se zlepšuje v charakteru a hereckém projevu. Typově v jejích rolích najdeme vše - od svůdných, vášnivých žen po romantickou duši zahranou s noblesou a přirozeností. Stejně tak uvolněné působil i její první vánoční počin v Divadle Hybernia.

Monika Absolonová v okamžiku neskrývaného dojetíMonika byla zjevně velmi nervózní, a možná i proto působil koncert tak příjemným dojmem. Neustále si potřebovala s publikem povídat, a ačkoliv se to někomu může zdát banální, navodila tak atmosféru jemnou dávkou humoru a milým úsměvem smyla veškerou škrobenost i zaškobrtnutí v programu. Svým vystupováním a hlasem tak velmi zapůsobila na publikum, které i v závěru koncertu nechtělo Moniku jen tak pustit ze sálu. Během koncertu Moniku doprovázel Sound & Rhythm Orchestra pod vedením Jiřího Škorpíka.

Jiří Škorpík - muž mnoha povolání a talentůJiří Škorpík provozuje mnoho hudebních aktivit. Vystupuje s vokálním seskupením 4TET, složil hudbu k několika filmům (k nejznámějším patří například Hlídač č. 47) a aranžuje hudební koncerty. V neposlední řadě se taktéž věnuje muzikálové činnosti: složil mj. hudbu pro nový muzikál Antoinetta – královna Francie. Během koncertu s Monikou se zahrálo několik hitů nejen z populárních muzikálů, ale i coververzí písní jiných autorů. V úvodu tak zazněla píseň z filmu, a později i muzikálu, Noc na Karlštejně (v původní verzi s Helenou Vondráčkovou).

Dámy v hledišti upoutala nejen Moničina garderoba, ale především její střevíčkyV průběhu koncertu dále nechyběly árie z muzikálu Drákula či Jesus Christ Superstar, píseň z muzikálu Kleopatra – "Teď královnou jsem já" - zazněla jako přídavek na konci představení. Nebyli jsme ochuzeni ani o písně z pera Alice Springs – „Mona Absolona“ nebo Lumíra Olšovského z hudební komedie o seznamování Den na zkoušku – „Hádej s kým“. Velmi pěkné aranžmá zaznělo ve verzích písně z filmu Bridget Jones – „All by myself“, skladby „Asi asi“ neboli „Honey Honey“ od skupiny Abba a skvělou píseň od umělkyně Mariky Gombitové. A na scénu samozřejmě dorazily i tradiční vánoční koledy za doprovodu dětského pěveckého sboru Koťata z Ústí nad Labem.

Monika spolu s hosty koncertu Davidem Deylem a dětským sborem KoťataVčetně árie „Ave Maria“ nechyběl žádné písni hluboký prožitek a umělecké ztvárnění. Monika byla na jevišti jako doma, byla milá a publikum dokázala pobavit. V několika písních dokonce předvedla svůj taneční um. Jak už to při podobných příležitostech bývá, i Monika Absolonová si zvolila hosta: kromě dětského sboru přibrala na jeviště i Davida Deyla, mladého a talentovaného textaře a zpěváka známého především písní Počítám“, kterou vydal v roce 2009 na svém debutovém albu Hlavolam. Monice Absolonové se vánoční koncert velmi vydařil. Svým pocitům dala průchod při poslední přidané písni: dojetím nad reakcí publika se jí zlomil hlas a nebyla schopna ji dozpívat.

Komentáře k článku

avatar verunka brouskova
0
 
 
bylo to moc krasny ja tam byla
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.