Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Mladá krev se projevuje v Městském divadle Brno

Veronika Břešťanová zpovídá Gabrielu LamačkovouV Městském divadle v Brně dávají šanci i mladým. Mládí se projevuje hlavně v představení Kdyby tisíc klarinetů. Zde se objevuje i skupina "děvčat z penzionátu", mladých dívek zamilovaných do zpěváka Benjamina. Jednu z děvčat hraje i Gabriela Lamáčková, se kterou jsem si u příležitosti generálních zkoušek popovídala o tom, jak se tak mladý člověk dostane na prkna, která znamenají svět.

Můžeš popsat svou roli v Klarinetech?
Malá, ztřeštěná, roztomilá, aktivní, veselá a naivní holka. Prostě dítko hrdel nevinných. Mám ji ráda :-)

Apík (J. Apolenář) a píseň pro TerezuJak ses dostala k účinkování v MdB a v čem ještě hraješ?
Šla jsem na konkurz. Zatancovala, zazpívala, vše trémou a nervozitou pokazila a pak jen čekala. Jedna slečna odpadla a já přišla na její místo. A z toho místa jsem se propracovala do 1. obsazení a mezi těch pár, kteří mají mikroport. A z toho pak už vedla cesta ke Klarinetům. Takže hraju v Zahradě divů a v Kdyby tisíc klarinetů.

Máš mezi kolegy nějaké vzory?
tn_DSCF8526Ke všem vzhlížím a mám k nim obrovský respekt. Kdo mě ale herectvím a osobností učaroval je určitě Alenka Antalová a Erik Pardus. Pak z dalších dam Helena Dvořáková a Jana Musilová a z pánů Tomáš Sagher, Igor Ondříček, Petr Štěpán… těch lidí je vážně moc.

Co studuješ a kam se chystáš dál?
Právě končím 1. ročník gymnázia s uměleckou profilací, obor dramatický. Přihlášek na vysokou si podám více. Zkusím JAMU a DAMU, možná i některou z vyšších odborných škol hereckých. A k tomu psychologii, filosofii, informatiku (programování či grafiku), dějiny a teorii divadla.… a velké finále s 1000 volty

Máš nějakou vysněnou muzikálovou roli?
Muzikálovou? Hm… spousta už jich je na repertoáru. Kdo by neměl vysněnou třeba Lízu z My Fair Lady? Ta už se v MdB hraje a hrají ji výborné herečky. Z činoherních bych se ráda někdy setkala s Lolitou. Je to skvělá holka. Na jednu stranu silná, ale na druhou strašně křehká. Je mi věkem podobná a rozumím jejímu "já".

Fotografie Michal Škvor, rozhovor Veronika Břešťanová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.