Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Muzikálový večer v klubu Biograf

Lukáš Kellner po premiéře muzikálu Monte Cristo v zákulisíKdo by neznal muzikály Děti ráje, Monte Crista, Lucrezii Borqiu, Golema či Pomádu a jejich slavné hity. Pro milovníky muzikálu na začátku června otevírá šance navštívit klub Biograf v pražských Košířích, kde nám zazpívají tři nadějní talenti z muzikálových scén. Je to jejich první společné vystoupení, které by mohlo být zdárným vstupem k pokračování podobných projektů. Kromě hudebních čísel by představení mohlo obsahovat i vtípky či doprovodné scénky. Budou se zpívat písně nejen ze slavných muzikálů, ale také z jejich soukromého repertoáru, tedy včetně rocku. A na koho, že se to máme těšit?

František Pytloun ve slavném muzikálu Děti ráje, opírajícím se o písně Michala Davida.Když se řekne „muzikál Děti ráje“, všichni si většinou pod tímto názvem vybaví písničky Michala Davida či hlavní hvězdy stejnojmenného muzikálu Lukáše Vaculíka a Sagvana Tofiho. Nás však nyní budou zajímat jiní tři účinkující tohoto představení, a to: František Pytloun, Vít Bečvář a Lukáš Kellner. Pro znalce muzikálů jsou to známá jména vycházejících hvězd muzikálových scén, jiní je však mohou znát i díky jejich soukromým projektům (skládání hudby, kapela či učení zpěvu). Dva z uvedených zpěváků se věnovali pěvecké profesi již od mládí v rámci pěveckých souborů, Vít Bečvář se k hudební branži dostal až později. Všichni však na sobě pracovali a nyní je můžeme vidět v několika povedných projektech.

František Pytloun začal zpívat již ve svých třech letech v souboru Bambini di Praga. Vystudoval obor muzikál a mohli jsmeVít Bečvář jako abé Faria v nové verzi muzikálu Monte Cristo. ho vidět nejen na divadelních prknech, ale též ve filmech Kvaska a Swingtime či v oblíbených seriálech jako je Ordinace v růžové zahradě. Z muzikálů pak hrál v Johance z Arku, Jesus Christ Superstar, Dětech ráje a autorsky (skládáním hudby) spolupracuje i na projektu Kapka medu pro Verunku, v němž můžeme spatřit i jeho kolegu Lukáše Kellnera. Lukáš Kellner začal zpívat v Kühnově dětském sboru, což mu umožnilo získat roli mladého Alberta v muzikálu Monte Cristo, který se u nás hrál v roce 2000 v Kongresovém centru. Role mu poskytla šanci setkat se tehdejšími velikány muzikálových a pěveckých scén (Hůlkou, Kornem, Černochem a dalšími). O dvanáct let později se k této roli vrátil, jen tentokrát ve starší dospělé verzi Alberta. A v této roli účinkuje také třetí zmiňovaný - Vít Bečvář. Vít Bečvář se jako jediný z této trojice věnoval hudbě až v pozdějším věku, po ukončení školy. Jeho první krůčky v oblasti zpěvu a muzikálu jsou spojeny s obdobím, kdy účinkoval v amatérském divadelním spolku Black Velvet. Mohli jsme ho vidět v amatérských muzikálech pod vedením Black Velvet a souborem Dolce, ale i ve známějších představeních, mezi které patří již zmiňované Děti ráje, Monte Cristo, Casanova (inscenace z Hluboké) či z Divadla Semafor z inscenace komorního muzikálu Sedmero havranů.

František Pytloun při premiéře Kapky medu pro Verunku, muzikálu na kterém se autorsky podílelA kde můžeme tyto tři nadějné talenty uvidět společně? Přijďte se podívat 12. června do klubu Biograf v pražských Košířích, od 20 hod., kde se odehraje jejich první společný koncert, plný muzikálových hitů. Na koncertě se budou zpívat písně z muzikálů Děti ráje, Monte Cristo, Lucrezia Borgia, Golem, Pomáda a dalších slavných muzikálů, ale i písně z jejich vlastního repertoáru (písně L. Kellnera, které vytvořil spolu se svoji kapelou Famous Gaarden). Hosty večera budou Helena Michaniklová, na kytaru bude doprovázet a zpívat Jakub Krejcar (kytarista z kapely Famous Gaarden). Vstupné činí 90 Kč a na závěr nás čeká malé překvapení.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.