Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Zora Jandová pokřtila CD Petra Ševčíka horkou čokoládou

Petrovo debutové CD přišla pokřtít usměvavá Zora JandováKdyž se spojí zajímavá hudba s parádní mňamkou, navíc pocukruje dobrou náladou, může z toho vzniknout docela působivý koktejl. Takový se totiž povedl v neděli 10. března 2013 namíchat organizátorům zajímavé akce v kavárně a cukrárně La Fantasia na Václavském náměstí 56. Autorka projektu Léto plné hvězd (výstava hraček pro zdravotně postižené děti s hudebním festivalem) Olga Černohorská vyslyšela naléhání fandů této akce, aby se oblíbené koncerty nekonaly pouze o prázdninách, ale aby se konaly i v průběhu roku. A tak se v její hlavě zrodil nápad a Mlsání s hvězdami bylo na světě! Protože se dá očekávat, že tímto pořadem v blízké budoucnosti projde i nějaká muzikálová hvězda, ani Muzikalnet, který bude letos mediálním partnerem Léta plného hvězd již potřetí, u tohoto volného pokračování pořadu nemohl chybět.

Prvním hostem pořadu Mlsání s hvězdami byl sympatický zpěvák Petr ŠevčíkV příjemném, takřka domácím prostředí kavárny La Fantasia, se ujala slova Olga Černohorská, aby nejprve představila majitele cukrárny Benjamina a Jana Kovaříkovy. Mnozí z přítomných diváků byli možná překvapeni tím, když uviděli Benjamina sedět za mixážním pultem, ale vysvětlení je jednoduché. Benjamin má totiž nahrávací studio, a ne jen tak ledajaké. Natáčel v něm například houslový virtuóz Jaroslav Svěcený, belgický skladatel, klavírista a aranžér písní Michaela Jacksona Francois Glorieux, přes dvacet CD u něj natočil třeba i skladatel a zpěvák Richard Pachman.

Rodiče byli na Petra a jeho první CD náležitě pyšníHostem prvního Mlsání s hvězdami nebyl nikdo jiný, než finalista druhé řady Česko Slovenská SuperStar Petr Ševčík. A důvod k oslavě a mlsání měl vskutku velký, neboť Petr téměř po dvou letech od soutěže vydal fanoušky dlouho a netrpělivě očekávané debutové CD, které nazval příznačně Duality. Protože je CD jeho autorskou deskou, mohou se posluchači těšit nejen na pořádnou nálož původní muziky, ale album bude jistě i velmi zajímavou sondou do duše tohoto mladého hnědookého sympaťáka, který po nás pokukuje z přebalu CD se svým typickým milým úsměvem a kytarou hozenou přes rameno.

Zora Jandová si rozuměla i s hlavní sponzorkou Petrova CD – paní Stanislavou AknarCD Duality přišla Petrovi pokřtít herečka a zpěvačka Zora Jandová, kterou jste mohli vidět i v několika muzikálech, v nichž ztvárnila hlavní role. V letech 1988–91 si zahrála v Hudebním divadle Karlín roli Funny Brice v muzikálu Funny Girl a Radu v muzikálové inscenaci Cikáni jdou do nebe. Režisér Stanislav Moša ji obsadil do rolí matky ve svých a Mertových Snech svatojánských nocí, Satana v Bastardovi, Velké Matky v Babylonu a Ráchel ve Světě plném andělů. Zatím posledním muzikálem je Nahá Múza,na kterém spolupracovala se svým manželem, skladatelem Zdeňkem Mertou. Uvedlo ho v roce 2010 Městské divadlo Brno.

Ke slovu se samozřejmě dostala i Petrova manažerka Monika Zajacová, aby poděkovala sponzorům, bez kterých by CD nemohlo vzniknoutPo úvodním slově Olgy Černohorské a přivítání hostů se ujal mikrofonu Petr, aby zazpíval první píseň s názvem „My dream is breaking down“. Fanynky se ke svému oblíbenci okamžitě přidaly, a tak se postaraly již od začátku pořadu o velmi bezprostřední a příjemnou atmosféru. Po písničce se Petr více než se ctí zhostil poděkování nejprve svým rodičům, poté všem, kteří na jeho CD spolupracovali. Zejména poděkoval sponzorům: společnosti Marine Tour s.r.o., zastoupenou paní Stanislavou Aknar, (hlavní sponzor) a společnosti BCM s.r.o., zastupující značku Artdeco v ČR, jejíž jednatelkou je Ing. Jana Bobošíková. Pokud by se někdo pozastavil nad shodou jména, pak vás mohu ujistit, že se skutečně jedná o kandidátku na post prezidenta ČR. V neposlední řadě Petr poděkoval i své manažerce Ing. Monice Zajacové, která se svého svěřence ujala zhruba před rokem a výsledky této spolupráce již začínají být pěkně viditelné.

Na stěně slávy přibyly i podpisy Zorky a PetraPo další písničce „Dokonalá“ Zorka Jandová představila Petra coby nového moderátora Českého rozhlasu – Rádia Junior, jehož je programovou vedoucí. Petr bude vysílat vždy dva týdny v měsíci, tak mu popřejme, aby měl na moderátorské cestě úspěch. Zorka se poté přiznala, že má naražené žebro a že se nemůže skoro hýbat, nadechnout a hlavně se nemůže pro velké bolesti smát… O to více je nutno ocenit, že na křest debutového CD svého svěřence přesto dorazila, aby ho podpořila. Následovala písnička „I love it“ v Petrově podání, kterou si opět fanynky pobrukovaly s ním.

CD bylo pokřtěno vskutku netradičním způsobem – slaďoučkou horkou čokoládouPoté již nastal čas pro slavnostní křest CD Duality. Protože jsme byli v cukrárně, CD bylo pokřtěno velmi originálním způsobem – horkou čokoládou různých barev, hořkou, mléčnou a bílou. Olga Černohorská popřála CD hodně spokojených posluchačů s dovětkem, aby se brzy dočkalo nějakého sourozence. Kmotra Zorka Jandová přála Petrovi, aby jeho profesní život byl hodně dlouhý a barevný a aby cédéček bylo víc, protože jedno cédéčko zpěváka neudělá. Dodala, že je dojatá, protože mladých, schopných, sympatických a příjemných lidí, kteří si váží svých rodičů a nezapomínají, že muzika je grunt, zase tak moc není.

Ke křtu CD patří samozřejmě i přípitek šampaňskýmManažerka Monika Zajacová popřála cédéčku, aby se prodávalo, aby bylo úspěšné a líbilo se, a Petrovi hodně štěstí, hodně muzikantských nápadů a hodně entuziazmu. Generální sponzorka CD Duality paní Stanislava Aknar popřála Petrovi spoustu úžasných fanynek, aby jich bylo stále víc a víc. Dodala, že mu na začátku spolupráce řekla, že mu věří, a nyní by mu chtěla poděkovat za to, že ji nezklamal. Na závěr oficiální části křtu dostal Petr speciálně vyrobený dort, který byl zvětšenou kopií CD Duality. Fotografie na dortu byla jedlá a celý dort chutnal výtečně, uvnitř byl světlý piškot s jemným citrónovým krémem. Ještě před tím, než Petr zakončil první polovinu pořadu písní „Pieces of me“, se společně se Zorkou Jandovou svými podpisy zvěčnili na stěnu slavných kavárny La Fantasia. O přestávce byla možnost zakoupit si premiérově nové CD.

Tým cukrárny La Fantasia v čele s Janem Kovaříkem pro Petra připravil speciální dort v podobě jeho CD DualityPo krátké pauze se všichni diváci opět usadili na svých křesílkách v netrpělivém očekávání.Ve druhé části odpoledne se totiž Petr s mistrem cukrářem Janem Kovaříkem chystali vytvořit originální zmrzlinový pohár v jedinečné gelato show. Speciální mrazící pult, na kterém se tyto pochoutky vyrábějí, je zatím první a jediný v České republice, a Honzu na něm vyškolil specialista z Itálie. Nevybrali si ho náhodou, La Fantasia totiž vyhrála výběrové řízení na dezert pro královnu Alžbětu II. v době její státní návštěvy, konané na pozvání prezidenta Václava Havla. Jak se nám podařilo zjistit, zmíněný dezert prý bude v brzké době možné v cukrárně i ochutnat!

Petr s mistrem cukrářem Janem Kovaříkem vytvořili během působivé gelato show pohár, který ponese Petrovo jménoMistr cukrář nechal Petra nejprve vybrat, jestli chce pohár do čokoládové misky či mřížkovaného košíčku z dvoubarevné čokolády. Publikum Petrovi pomohlo zvolit košíček. Poté si Petr vybral tři různobarevné druhy zmrzliny, osobně přidal strouhaný kokos a přihodil několik barevných lentilek. Honza potom všechny ingredience zručně smíchal a přemístil do připraveného čokoládového košíčku. Dozdobení šlehačkou a čokoládovými ornamenty pak už bylo jen dílem okamžiku a výsledný pohár si Petr mohl hned odnést k nafocení. Tato fotografie i s vytištěným receptem bude první do galerie v cukrárně La Fantasia a postupně k ní budou přibývat další. Pořad Mlsání s hvězdami se totiž bude pravidelně každý měsíc opakovat. A takhle vypadal výsledek – že byste si dali také říct?Všechny poháry dle receptů hvězd budou potom samozřejmě v nabídce cukrárny i nadále, takže je sem můžete přijít i ochutnat.

Když si Petr pochutnal na vlastnoručně vyrobené dobrotě, čekala na něj už řada natěšených fanynek a velká autogramiáda. A tak zatím co se Petr podepisoval, k mrazícímu pultu postupně po čtyřech osobách přicházeli zájemci o pohár – protože Honza stihne v gelato show vyrobit právě čtyři poháry najednou – a mohli se dívat, jak dobrota pro ně před jejich očima vzniká. To bylo radosti, když si skupinka odnášela výsledek ke svým stolkům. Když jsem to tak pozorovala, troufám si prorokovat, že takhle atrakce se stane v Praze brzy velmi oblíbenou. Nejenže to je všechno tuze dobré, ale je opravdu na co se dívat, takže člověk dopřeje slast hned několika smyslům najednou.

Petr krájel svůj dort a Olga mu pomáhala roznést porce hostůmOdpoledne plné příjemné hudby, zpěvu, pokoukání a mlsání bylo nejen prvním z cyklu pořadů Mlsání s hvězdami, ale bylo i důstojnou, originální a velmi pěknou oslavou Petrova debutového CD Duality. Na závěr divákům zazpíval píseň „Big big noise“, a protože se nikomu ještě nechtělo domů, vytleskali si diváci ještě přídavek. Spokojeni, s plným bříškem a novým CD v kapse se pomalu rozcházeli a spěchali na večerní spoje domů, často až do vzdálených končin vlasti.

„Mlsání s hvězdami“ bude pokračovat i v dalších měsících, každý umělec vyrobí v gelato show jiný, originální pohár, který zůstane v nabídce cukrárny. Na závěr nesměla chybět ani společná fotografie Petra s jeho fan klubem na památku tohoto pěkného odpoledneA co je důležité, vaše mlsání bude i někomu prospěšné, protože desetikoruna z každého poháru půjde na charitativní účely, z tohoto výtěžku budou vyvinuty nové hračky, hry a výukové pomůcky pro zdravotně postižené děti. O malé výstavce těchto hraček uvažují aktéři i přímo v prostorách cukrárny La Fantasia. Z dalších pokračování Mlsání s hvězdami se můžete těšit například na Gabrielu Gunčíkovou nebo Zdeňka Podhůrského. Protože Musicalnet u toho nemůže chybět, budeme vás průběžně o chystaných termínech i hvězdách informovat.

Komentáře k článku

avatar Blanka Kořízková
0
 
 
Bylo to nádherné odpoledne a večer. Sladké a pohodové. Petrovi a jeho týmu přeji moc a moc nových fanoušků, hodně štěstí a Petrovi neustále nové a nové hudební nápady
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.