Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Lunetic se vrací ve velkém stylu

Staronový Lunetic – zleva David Škach, Martin Kocián, Vašek Jelínek a Aleš LehkýTak tomu by asi nikdo nevěřil, že před více než deseti lety slavná chlapecká skupina Lunetic se ještě někdy dá znovu dohromady! A přece! V úterý 6. září 2011 se v krásných prostorách Palfyho paláce na Malé Straně konala tisková konference k bombastickému návratu této skupiny. Lunetici dorazili v kompletní původní sestavě, přišla i řada vzácných hostů a samozřejmě nemohli chybět ani zástupci dvou hlavních sponzorů chystaného turné – Manner a Interspar.

Hostesky Manneru nabízely laskominky v tradičních barvách firmyFirma MANNER není ve světě sportu ani kultury žádným nováčkem, její logo můžete často vidět například při závodech dračích lodí, nebo na horách při skocích na lyžích. Na kulturním poli se můžete s Mannerem setkat třeba na prestižním plese „Bonbonbál“ ve Vídni, v hudební oblasti v roce 2011 odstartoval soutěž o nejdelší „Manner song“. V současné době se stal partnerem návratu skupiny Lunetic.

Společnost SPAR ČOS zase zpříjemní návštěvníkům jejich nákupy v prodejnách Interspar společně se skupinou Lunetic. Oslava společně s ředitelem InntersparuFanoušci budou mít možnost zakoupit si nové CD skupiny výhradně v této obchodní síti. A nejen to, Interspar chystá pro fanoušky i řadu doprovodných akcí a autogramiád. Turné skupiny začne v polovině října v Mariánských Lázních a potrvá do půlky prosince, kdy bude ukončeno vánočním koncertem v Šumperku. Interspar bude vždy u toho!

Chlapeckou skupinu Lunetic založili Martin Kocián a Aleš Lehký v roce 1995, kdy společně začínali jako taneční duo na diskotékách. Lunetici se svým novým plakátem k nadcházejícímu turné – nutno říci, že se chlapci až tak moc nezměniliPo nějaké době přibrali ještě dva další členy – Davida Škacha a Václava Jelínka. V roce 1997 se jich ujal hudební producent Stano Šimor, a tím začala jejich hvězdná kariéra. Pozměnili repertoár a začali zpívat v češtině. Tak vznikly jejich nezapomenutelné hity „Máma“ a „Nechci být sám“.Název skupiny pochází z anglického slova „Lunatic“, což v překladu znamená „náměsíčný“, slovo chlapci upravili do podoby „Lunetic“ a název skupiny byl na světě.

Plakát nového velkého turné Luneticu byl slavnostně pokřtěn za mohutného cvakání fotoaparátůV zimě roku 1997 došlo k setkání s producentem Martinem Červinkou z Universal Music. Singl „Máma“ vychází v květnu 1998 a následně v létě první album Luneticu s názvem „Cik cak“. Turné, které následuje, se setkává s neuvěřitelným zájmem, koncerty jsou beznadějně vyprodány, a tak se Lunetic stává fenoménem. Od září 1999 dostávají chlapci příležitost moderovat nejprestižnější hitparádu své doby ESO. Ještě téhož roku vychází druhé album „Nohama na zemi“, které rovněž doprovází velmi úspěšné turné. Třetí album „Časoprostor“ vychází v roce 2000 a opět je doprovázeno velkým turné po celé České republice, tentokráte již s živou kapelou.Martin Kocián nenechal ani kapku šampaňského na plakátu nazmar

Poslední koncert skupiny v plné sestavě se konal 1. března 2003 v Praze v obchodním centru Europark, kde se skupina se svými fanoušky rozloučila. Příčinou rozpadu skupiny byly osobní problémy a také neunesení obrovské a nevídané popularity členů skupiny. Rozpad Luneticu byl nevyhnutelný. V té době nikdo nevěřil, že by se skupina ještě někdy mohla dát znovu dohromady.

Autorem plakátu není nikdo jiný než David KrausAle opak je pravdou. Chlapci zažili vzlet i následný pád do hlubin, což bylo pro každého velkou životní zkušeností. Na třicáté narozeniny Václava Jelínka v roce 2008 se skupina po pěti letech opět schází a vzniká nápad na návrat Luneticu. Ve stejném roce přichystali chlapci fanouškům vánoční dárky v podobě CD/DVD „Lunetic Best Of“ a uspořádali dva nad očekávání úspěšné koncerty.

Na večírku nechyběl ani známý podnikatel Tomio Okamura

Uběhlo zase trochu vody a Lunetic je v plné sestavě a kráse opět spolu! Pravda, chlapci trochu zestárli, zmoudřeli, ale to nemůže být nikdy na škodu, ba právě naopak. Přestávka, kterou si Lunetic v uplynulých letech dopřál, mu na první pohled velmi prospěla. Každý z chlapců měl prostor vyzkoušet si jít vlastní cestou a nabýt potřebných zkušeností, nebo založit rodinu.

David Škach má za sebou kus života v Anglii, Ani Dalibor Janda se svou krásnou dcerou nemohl na tiskovce a následné velké after party chybětMartin Kocián naopak projezdil celé Irsko a pořídil si roztomilou dcerku Vanessu. Také Václav Jelínek se stal úspěšným otcem a s manželkou vychovávají syna Vašíka. Jediný Aleš Lehký se po rozpadu Luneticu nadále věnoval showbyznysu, působil jako rozhlasový a posléze televizní moderátor. Také on se stal otcem a rozšířil rodinku o syna Adama. Ale protože nelze vstoupit dvakrát do téže řeky, byli jsme s Musicalnetem zvědaví, jak se skupině podaří navázat na předchozí slavné období. Co ze „starých Lunetic“ zůstane zachováno a co čeká na fanoušky nového?

Tři členové skupiny Lunetic s manažerem Zdeňkem Obhlídalem dorazili na vernisáž výstavy Léto plné hvězd, a tak jedna z autorek výstavy Olga Černohorská přišla podpořit chlapce zase na tuto jejich akciMnohé z toho jsme se dozvěděli právě na tiskové konferenci v Palfyho paláci. Skupina dorazila v plné sestavě a v plné parádě. Z hostů bylo možné na večírku vidět třeba Dalibora Jandu s dcerou nebo podnikatele Tomia Okamuru. Novinářům byli představeni sponzoři, bez kterých by se celé turné konalo asi jen těžko, a Lunetici společně pokřtili nový plakát k „Lunetic Tour 2011“. Turné se bude skládat ze sedmnácti velkých koncertů po celém území České republiky.

Martin Kocián si návrat Luneticu patřičně užívá společně s fanynkamiVe čtvrtek 20. října ve 20 hodin se dozvíme víc. V SaSaZu se uskuteční koncert a křest nového CD Luneticu s názvem „Na vlnách“. Jak na tiskové konferenci prozradili samotní Lunetici, „Máma“ samozřejmě bude, ale v novém, rockovějším kabátě. Na CD se však dočkáme spousty novinek z autorského pera samotných členů kapely, což je velká novinka, neboť na předchozích CD se členové kapely tolik autorsky nepodíleli.

Někteří přítomní návrat Luneticu pořádně oslavili bujarým tancem, oslava se protáhla až do ranních hodinZávěrem je na místě položit si otázku: Podaří se Luneticu návrat na výsluní české pop music? Budou zase na koncertech lítat na pódium kusy dívčího prádla jako před lety? Fotografie z after party po tiskové konferenci ledacos napovídají. Nechme se tedy překvapit. Zde máte seznam měst, kde můžete Luneticy v plné parádě vidět a o všem se přesvědčit na vlastní oči i uši.

Lunetic Tour 2011:
15. 10. 2011 Mariánské Lázně, D-Club Dyleň
19. 10. 2011 Brno, Semilaso
20. 10. 2011 Praha, Sasazu
21. 10. 2011 Tišnov, Sokolovna
27. 10. 2011 Pardubice, Music club Gimlet
28. 10. 2011 Okřížky u Jihlavy, Hasičárna
29. 10. 2011 Kroměříž, Dům kultury
5. 11. 2011 Štěnice, Eden
11. 11. 2011 Lysá nad Labem, Calypsa
12. 11. 2011 Javorník, Disco Stodola
18. 11. 2011 Ostrava, Alexandria Laď
19. 11. 2011 Lanškroun, XXL
25. 11. 2011 Hrušovany n. Jevišovskou, Disco Veset
26. 11. 2011 Dolní Němčí, Devilmusicbar
2. 12. 2011 České Budějovice, Beseda
3. 12. 2011 Chodov, Kass
16. 12. 2011 Šumperk, Kulturní dům

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.