Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Léto plné hvězd začíná aneb s Musicalnetem i v zákulisí!

Michal Škvor si na večer s Musicalnetem pozval zajímavé hostyI letos probíhá výstava Léto plné hvězd pořádaná uměleckou agenturou Anaháta a již šestnáctým rokem nám nabízí množství zajímavých zážitků formou různých doprovodných akcí, kterými jsou například koncerty a setkání s hvězdami. V tomto článku vám přineseme reportáž hned z první akce, která má podtitul „Na scéně i v zákulisí, Musicalnet všechno zjistí!“

Zpěvačky Magda Malá, Zuzana Ďurinová a Lucie Černíková se ze začátku vmísily mezi divákyAkce se každý rok děje na stejném místě, a to naDražického náměstí 10 na Praze 1. Při vstupu do místnosti má člověk pocit, že právě navštěvuje obchod s hračkami pro děti. A ono to také tak je! Na všech stranách se na nás smějí a vrtí ocásky pejsci, kočičky, sloni, žirafy, vašemu zraku se nabízí maňásci, polštářky, hrací kostky, jehelníčky různých velikosti a kombinací barev. To vše a mnoho dalšího můžete zakoupit na tomto místě jako milý dáreček pro vaše ratolesti či malé rodinné příslušníky. Pro hračky z přírodních materiálů jsou ale hlavní cílovou skupinou děti s handicapem, protože rozvíjejí jejich motoriku, atd. „Jak to, žes z nás jediná po porodu? “ :)Na akci byla přítomna i Olga Černohorská, jedna z autorek těchto hraček i celé výstavy.

První z doprovodných akcí k výstavě se konala 12. června a sluníčko nám přálo. Pozváni byli tito hosté: Zdeněk Barták, Magda Malá, Zuzana Ďurdinová a Lucie Černíková. Celá akce se nesla v pohodovém, příjemném a přátelském duchu.

Michal Škvor se na zpovídání Zuzany Ďurinové důkladně připravil, a tak ji 'objevil' i pro její kolegyněNa imaginární jeviště byla Michalem Škvorem, který tři hodiny působil mimo své obvyklé role fotografa i jako úspěšný moderátor, pozvána Zuzana Ďurdinová. Její jméno možná pro každého není známé, což je rozhodně škoda. Jak už napovídá podtitul této akce, setkání s hvězdami se tentokrát netočilo okolo profláknutých a stále stejných otázek, ale Michal Škvor se snažil přítomné rozpovídat i o jiných aktivitách než muzikálech a o zajímavých či méně známých skutečnostech a zážitcích.

Zuzka se ve vlastní písni doprovodila na krásné piano od firmy PetrofZuzana není ve světě muzikálu nováčkem. Účinkovala například v muzikálu Cats (v hlavní roli kočky Grizabelly i roli Kasandry), z něhož jsme v jejím podání slyšeli krásnou píseň "Vzpomínky" (v originále "Memory"), Cikáni jdou do nebe (v roli Julišky), Monte Christo, (kde ztvárnila Haydée) a z něhož nám zazpívala píseň "Můj Monte Christo", nebo například My fair lady v Olomouci, kde hraje květinářku Lízu. A jako velký bonus představila svou vlastní skladbu - málokdo tuší, že Zuza vystudovala obor skladba.

Vystupováním v tomto díle v roliElisy Doolittlovése jí splnil její velký sen. V Divadle Milenium se podílela na Kladivu na čarodějnice, kde ztvárnila neprávem odsouzenou dívku Zuzanu. Jak se nám svěřila, někteří její pěvečtí kolegové na zkouškách říkali, že nemohou při jejím výstupu zpívat, až tak přesvědčivě dokázala ztvárnit kruté chvíle své postavy.

Každý z účinkujících vepsal do pamětní knihy výstavy Léto plné hvězd krátké věnováníTaké zkoušky muzikálu Carmen pro ni nebyly jednoduché, musela se totiž přiučit náročným akrobatickým kouskům a zvládla to skvěle, ač přiznává, že z počátku to pro ni byl adrenalin. Při představení je totiž v obruči vyzvednuta do šesti metrů nad jeviště.

Na otázku, co je pro ni zajímavější, zda jeviště nebo kamera, neměla odpověď. „Nedokážu říct, co mě baví víc.“ Také na další hosty v žertu apelovala: „Nelezte tam, kde hraje Ďurdinová!“, čímž poukazovala na to, že téměř žádný z muzikálů, ve kterých účinkovala, neměl bohužel přílišné trvání.

Lucii Černíkovou uvidíme v připravovaném muzikálu NaháčiJejí působení se neomezuje pouze na muzikál. Účinkovala také v Divadle Bez zábradlí, v různých TV filmech, zajímá ji i skladba. To nám také předvedla zahráním své autorské skladby na piano, když se před něj usadila, s ohlédnutím na Zdeňka Bartáka humorně dodala: „To jste měl přijít trochu později.“

Dalším hostem byla Lucie Černíková. Dříve vystupovala například v muzikálu Kráska a zvíře (role Krásky), Bídníci (Cosette), West side story (María), což pro ni byla „největší srdeční záležitost“, Michal Škvor provázel celým Večerem s Musicalnetem - však je to také jeho dítkonemohla tedy vynechat zpěv písně "Somewhere" z tohoto muzikálu.

V poslední době hrála v muzikálu Ať žije rokenrol, nebo v Katu Mydlářovi, na podzim bude hostovat již desátým rokem v divadle Jiřího Suchého (třeba v muzikálu Lysistrata či Kytice). Stále točí v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Lucie svým zpěvem navodila v místnosti hravou atmosféruVytížená je tedy dost, ale podle jejích slov to bere jako „závody“. Uvidíme ji také v připravovaném projektu Naháči a Lucie doufá, že ji opět uslyšíme zpívat v blížících se Bídnících. Lucce víc vyhovuje divadlo než film, protože se zde může člověk více sžít s rolí.

Zazpívala nám "Don´t cry for me Argentina" z muzikálu Evita, svěřila se nám, že tato píseň je pro ni jakousi „srdeční záležitostí“, protože s ní vešla ve známost, když se s ní představovala a prezentovala na různých konkurzech, atd. S písní "I wanna be loved by you" z muzikálu Někdo to rád horké navodila v místnosti hravou a taneční atmosféru.

Monika Kněžková si taneční premieru své nové choreografie velmi vychutnalaPo Lucii přítomným zatancovala naše redaktorka Monika Kněžková, což na takto malém prostoru nebylo jednoduché, Monika si ovšem dokázala poradit a stvořit pěkné taneční číslo i na tak malém nevyhovujícím místě pro tanec. A aby to bylo ještě zajímavější, tak si na dnešní večer připravila něco speciálního - její vystoupení byla premiéra. Svou taneční kreaci "Nejlepší přítel - diamant" na hudbu písně "Sparkling Diamonds" z muzikálu Moulin Rouge.

Malá Terezka své mamince Magdě Malé na jevišti velmi zdatně sekundovalaMagda Malá na „jevišti“ po většinu času stála se svou dcerou Terezkou, která jí dělala společnost i při písních, a my tak měli jedinečnou příležitost slyšet více hlasů v jinak sólových písních. Magda velmi dobře dokáže zpříjemnit čas strávený v její blízkosti a dobrou náladou hýřila i zde.

Vyprávěla nám vtipné historky z Draculy (kde účinkovala v roli Lorraine), s kterým strávila pět let. Magda Malá vylíčila několik humorných historek ze svého působení v muzikálu DraculaVzpomněla tak třeba na historku, kdy v její sólové písni místo očekávaných rekvizit dostávala od kolegů do ruky různé erotické pomůcky. Také přiblížila svůj postoj k tomuto nádhernému dílu, se kterým strávila pět let. Poté všem přítomným posluchačům zazpívala píseň "Jsi můj pán", ve které se opět projevila svým nádherným hlasem.

Také povyprávěla, jak dala přednost Kim z Miss Saigon před královnou Annou ze Třech mušketýrů, protože ačkoli královna není postavou k zahození, role Kim pro ni byla životní rolí Michal s Magdou zavzpomínali i na muzikál Miss Saigon, kde po boku Magdy účinkoval jeho syn Daniela v podstatě nemusela nic hrát, pouze se naučit text. Zajímavostí je, jak zmínil Michal, že muzikál Miss Saigon neměl nikdy oficiální derniéru.

Jedním z dalších témat byla její nadace pro matky s dětmi v tísni Mater et pueri (Matka a děti), kterou založila po své osobní zkušenosti. Nadaci se prý daří a ona bude velmi ráda „žebrat“ o peníze a ponižovat se pro druhé, pokud to nadaci pomůže. Poslední písnička "To mě tam ve tmě tleskají" byla z jejího CD, hudbu k ní složil Daniel Barták a text vytvořil Josef Laufer. Magda pak dostala od Michala fotografii právě z tohoto muzikálu, ze které byla nadšená.

Zdeněk Barták zazpíval píseň v korejštiněPosledním váženým hostem byl Zdeněk Barták. Každý si při vyslovení tohoto jména vzpomene na krásný muzikál Baron Prášil, ke kterému složil hudbu. Málokdo však ví, že jeho prvním muzikálem byla Aprílová holka v roce 1975, která se hrála v divadle v Hradci Králové, že jeho první dvě písně nahrál s orchestrem Karla Vlacha v sedmnácti letech, nebo že se svými dvěma písněmi soutěžil mezi osmi sty šedesáti sedmi skladbami o nejlepší píseň pro Andrea Bocelliho. Obě písně se v anonymitě probojovaly mezi nejlepších šest, poté byla jedna píseň odebrána kvůli pravidlu, že každý autor může ve finále mít jen jednu píseň. …a ukázal všem, jak vypadá fonetický zápis korejského textuNakonec s ní ale stejně vyhrál. Byla to píseň "E Mi Manchi tu".

V muzikálové sféře spolupracuje již po několikáté se vzdálenouasijskou zemí Koreou. Vyprávěl nám o jednom konkurzu na role v muzikálu Bouře, kde se mu chtěli účastníci zavděčit, a proto zpívali Draculu v češtině. Povídání prokládal svými skladbami hranými na piano, mimo jiné nám exkluzivně představil píseň přímo z připravovaného muzikálu pro Koreu, text zpíval v jejich rodném jazyce. Dále spolupracuje na hudbě pro seriál Zdivočelá země (můžete z něj znát např. píseň "Sen kovbojů"), natáčí se čtvrtá série, která bude mít třináct dílů a bude sérií konečnou.

Všichni účinkující (vyjma tanečnice :) ) byli obdarováni fotografiíDalší zajímavostí je například to, že jeho autorská píseň "Nonstop" má asi 48 verzí, které jsou skutečně různorodé, od podání Terezy Pergnerové po podání hudební skupiny Alkehol, která si upravila text ve stylu „chci chlastat nonstop“, atd. Jako poslední zahrál a zazpíval Zdeněk Barták skladbu "Nejde vrátit čas". Na závěr všechny přítomné srdečně pozval na své autorské muzikály Jedna noc na Karlštejně a Romeo a Julie (o němž si můžete přečíst na našem serveru), které se hrají v létě přímo na nádvoří zámku Hluboká a my můžeme jen souhlasit, pokud budete mít chuť, rozhodně alespoň jeden z muzikálů navštivte. Stojí to za to.

Co říci na závěr? Pokud vás zajímají další podronosti, zapátrejte na nejdéle fungujícím webu s bohatým foto archivem Musicalnet.cz a v mnoha článcích najdete další informace o muzikálech, které byly tento večer zmíněny. A nejen o ně, ale i mnohé další vás mohou potěšit či obohatit. Akce se zkrátka vydařila, až moc rychle utekla, počasí všem přálo a všichni účinkující si domů odnesli jako dar na památku velkou fotku své osoby od Michala Škvora, v některé ze svých muzikálových rolí. Už teď se můžete těšit na další rok. Akce Léto plné hvězd se uskuteční znovu!

Olga Černohorská zahajuje všechny doprovodné koncerty k výstavě Léto plné hvězd Trocha ženské svůdnosti ke kabaretnímu tanci prostě patří Zdeněk Barták a Ludmila Novotná se také vmísili mezi diváky. V popředí zaujatě sleduje koncert naše redaktorka Veronika Pacasová. Olga Černohorská otextovala pro Magdu Malou píseň ''Kominík'' a po letech se opět setkaly
Na večeru s Musicalnetem panovala velmi dobrá nálada Podpisový sloník a pamětní kniha jsou na každém koncertě Zuza má prý výrazné uši, tak se podepsala slonovi… na ucho Spokojeni byli účinkující i diváci
Magda se za svou roli maminky nestydí - naopak, pro své děti je nejlepší mámou Vyprávění Zdeňka Bartáka by vydalo na víc, než jeden večer A jelikož závěrečné foto někteří prošvihli, tak bylo repete. Magda je nádherný kus ženské, i když sama to tak nevnímá

 

 

Za závěr vám pro zajímavost přinášíme píseň skupiny Alkehol – "Nonstop".

Píseň "Nonstop" v podání skupiny Alkehol

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.