Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Český slavík Mattoni 2010

Cena Zlatý slavíkJe téměř třeskutá zima a slavíci již nelétají. V českých luzích a hájích se však ještě jeden opozdilec objevil. Je to pěvec velice známý a má v Čechách mnohaletou tradici. Ano, máte pravdu. Řeč je o Slavíkovi Zlatém. 26. listopadu 2010 proběhlo ve Státní opeře Praha vyhlášení naší nejznámější hudební ankety Český slavík Mattoni. Jako téměř každý rok se mezi oceněnými objevila jména očekávaná i jména, která byla překvapením. A zde jsou výsledky:

V kategorii zpěvačky:
1. Lucie Bílá
2. Lucie Vondráčková
3. Ewa Farna
4. Aneta Langerová
5. Anna K.

V kategorii zpěváci:
1. Karel Gott
2. Petr Kolář
3. Vojtěch Dyk
4. Martin Chodůr
5. Michal David

V kategorii hudební skupiny:
1. Kabát
2. Chinaski
3. Nightwork
4. Divokej Bill
5. Kryštof

A jelikož anketa bývala kdysi společně se slováky, je tu také

kategorie Slavíci bez hranic:
1. No Name
2. Elán
3. Marika Gombitová
4. Horkýže Slíže
5. Miroslav Žbirka

Objevem roku se stala Markéta Konvičková a skokanem roku byl Xindl X.
Karel Gott již tradičně získal svého 36. slavíka.
Absolutním Slavíkem je pro letošní rok Lucie Bílá.

Komentáře k článku

avatar Romča
0
 
 
Pár technických detailů. Anketa Zlatý slavík již od roku 1991 neexistuje, byla od roku 1996 vystřídána anketou Český slavík Mattoni. Myslím, že by neměl být problém, Moni, dodržovat přesný název toho, o čem píšeš:) A druhá poznámka. Organizátoři ankety nepochopiteně nechali rozděleny hlasy pro Miroslava Šmajdu a Miroslava Smajdu ve Slavících bez hranic - čímž vicesuperstar z loňské sezony poškodili. V součtu by Miro Šmajda poskočil na 5. místo před Mekyho Žbirku.
Konečně jsem nepochopil, proč jsi nezaznamenala i 6. místa hlavně v hlavních třech kategoriích, kde právě šestice nejlepších je nominována pro galavečer vyhlašování slavíků do Státní opery. Takto Ti třeba z pořadí, které uvádíte, vypadla Monika Absolonová, což je jistě škoda. Nebylo by od věci ani zmínit 19. místo Mariána Vojtka ve Slavících bez hranic, které je velmi pěkným úspěchem!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Ahoj Romčo,

za upozornění na chybný název soutěže děkujeme - jistě by měl být uveden korektně (souhlasím), jen prostě termín "Zlatý slavík" je tak za ty roky zažitý, že se prostě dere z povědomí. Není to omluva - snad jen důvod.
A ku tvé další výtce - to, že kolegyně uvedla první pětku z každé kategorie je ryze její rozhodnutí a má na to plné právo. To, že na ostatních příčkách jsou umělci z divadel Hybernia a Brodway je jistě pěkné a přejeme jim to ze srdce, nicméně proč bychom měli vyzdvihovat právě je oproti ostatním divadlům? To by jistě nebylo fér a považovala bych to zase já za nekorektní záležitost .....
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
Pokud vím, na 6. místě mezi pány, ale ani kapelami nejsou umělci z divadel Hybernia a Broadway - o to mi vůbec nešlo - opět mě podezíráš z čehosi, co jsem nezamýšlel. Já Monči to právo neberu, jen se pozastavuju nad tím, proč právě TOP 5, když průběžné pořadí se uvádělo TOP 10, nominace jsou TOP 6 (a třeba medaile jen TOP 3:)) No ještě, že jste neměli TOP 9. To už by bylo skoro jako TOP 09:)))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Tak pravděpodobně si kolegyně myslela, že pět pozic je až dost, s čím bych docela i souhlasila neb já osobně bych byla ještě přísnější a uvedla na jejím místě jen "medailové příčky" :o)))) - ja myslím, že sáhodlouhé výčty pozic nejsou až tak přínosné, kdo chce, tak se přece podívá na kompletní výčet přímo ke zdroji - zde šlo jen o prvotní nejdůležitější informaci.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.