Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Muzikálová královna Monika Absolonová očarovala Broadway

Muzikálová královna na placeJe 9. listopadu 2010, blíží se sedmá hodina večerní a v divadle Broadway by nepropadl špendlík, jak je plné. Obecenstvo už nervózně poposedává a nedočkavě se rozhlíží. Aby také ne! Vždyť každou minutou by měla na jeviště vejít ONA, tedy vlastně ony. Na jednom pódiu se tu dnes sejdou Kleopatra, Angelika, Mylady de Winter, Lorraine, Mona Lisa, ale třeba i Agnes.

Monika ve světle rampAno, právě dnes se odehrává první sólový koncert Moniky Absolonové, který zároveň prezentuje čerstvě vydané Muzikálové album této sympatické a věčně usměvavé zpěvačky. A proto logicky, repertoár, který zde tento večer zazněl, byl právě z tohoto alba. A protože se jedná o „první dámu“ pražských muzikálů, tak Monika stylově vplula na jeviště za zvuků skladby „Teď královnou jsem já“.

Je čas pokřtít nově vzniklé CDA skutečně jí také byla v dlouhé černé elegantní róbě. Aplaus, který následně zabouřil sálem, když první skladba dozněla, připomínal skoro ovace na konci koncertu. Obecenstvo evidentně dávalo najevo, že na první sólový koncert zpěvačky čekalo několik let, a tak si ho teď hodlá beze zbytku užít a po právu ocenit. A proto tak, jak skladba střídala skladbu, sálem zněl tak bouřlivý potlesk, který už jsem dlouho neměla možnost slyšet. A dáma na pódiu byla tímto projevem přízně potěšena a snad i dojata.

Jiří Škorpík a jeho klávesový trůnKdo měl možnost slyšet nové Moničino CD, jistě mi dá za pravdu, že zvuk na tomto albu je diametrálně odlišný od klasického, který známe z divadla. Mnohdy pak leckteré skladby znějí až téměř k nepoznání, avšak nikoliv nezajímavě. Za tento specifický „hudební kabátek“ vděčíme aranžím vynikajícího hudebníka Jiřího Škorpíka. A právě tento vyhledávaný hudební guru byl i kapelmajstrem tohoto koncertu. Je otázka, jak tuto nezvyklou hudební proměnu velmi populárních a známých děl přijmou samotní fanoušci, nicméně dle reakcí na koncertu lze soudit, že velmi pozitivně.Monika a její dvě tanečnice

Skladby, které zaznívaly do zšeřelého sálu, přesně odpovídaly tracklistu nového CD, namátkou tedy jmenujme „Jsi můj pán“, „Jako Fénix“, „Volba má“, „Co na tom je tak zlého“ atd. Objevila se zde i jedna úplně nová skladba od Jiřího Škorpíka, a to sice „Nespoutaná“, která svým rychlejším rytmem dala prostor i Moničiným tanečnicím.

Jako host vystoupil i Marián VojtkoA protože téměř každý koncert má i své hosty, uvedla v tento den Monika na pódium také své hosty - jako první Hanu Zagorovou, a následně pak svého muzikálového kolegu Mariána Vojtka. Každá z návštěv zazpívala dvě skladby. Hana Zagorová zvolila skladby "Rybičko zlatá, přeju si" a "Maluj zase obrázky". V případě Mariána to byl nepřeslechnutelný duet s Monikou „Chci žít tvou láskou“, který známe v originále jako "I want to Spend My Lifetime Loving You" z filmu Zorro. Druhým hostem a zároveň kmotrou CD byla Hana ZagorováDruhou skladbou, kterou pěvec zazpíval, byl trochu podivně vybraný song Karla Gotta – „Zůstanu svůj“.

V průběhu koncertu samotného se dokonce i křtilo nově vydané CD a kmotry se stali Hana Zagorová a Alan Piskač z nakladatelství Popron. Křtilo se trochu netradičně Vineou, neb tento nápoj reprezentuje jednoho z obchodních partnerů, inu proč ne?

A na závěr koncertu se přidávalo a přidávalo ...Po celou dobu Monika provázela svůj koncert ještě i slovem, a tak se posluchači dozvěděli různé vtipné informace z privátního života zpěvačky, ale i z atmosféry nahrávacího studia, kde nové album vznikalo, nebo ze zákulisí pořadu Stardance.

Ale jelikož i hezké chvíle bohužel vždy končí, zazněla poslední skladba večera „Temný stín“ z muzikálu Krysař. Protože se však Monika nechtěla rozloučit touto poněkud temnější skladbou, přidala pro své věrné ještě jednou rozdováděnou „Asi, asi“. Monika s fanoušky při následné autogramiáděRozjařené obecenstvo však svou hvězdu večera rozhodně ještě domů pustit nechtělo, a tak po nekončícím standing ovation a záplavě květin zazněla již po druhé v tento večer legendární „Teď královnou jsem já“.

Pak už světla na pódiu pohasla, poslední tóny ještě doznívaly sálem a muzikálová královna se s nimi vrátila do své hudební říše. Nezbývá tedy než popřát – nechť vládne dlouho a štastně.

Komentáře k článku

avatar Roman
0
 
 
Hezká recenze, ale podle mne na neutrála a přitom profíka až příliš vstřícná:) Mně třeba - a to jsem letitým Moničiným velkým fanouškem - právě fakt, že zpívala jen věci z alba, dost mrzela. Vím, že je náročným programem StarDance unavená a má bolesti zad, přesto jsem koncert čekal víc natřískaný hosty a tanečními čísly. I přídavky jsem proto čekal poněkud rozmanitější. Ale jinak je samozřejmě moc dobře, že se první pražský koncert odehrál a těším se na další...
Poznámka první pražský je záměrná. Před lety totiž Monika koncertovala v Plzni (nějak nechápu, proč i ona tento "fousatý" muzikálový koncert opomíjí - je to škoda, byl totiž doslova vynikající)!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Romane,
koncert byl již napřed deklarován jako PREZENTACE nového alba - tudíž by bylo trochu naivní čekat, že se odehraje nějaké repertoárové překvapení. A nakonec, pokud vím chystaný koncert Mariána Vojtka bude přesně ve stejném stylu. A když se ohlédnu za koncerty Dana Hůlky v poslední době - tak program stalé totožný bez obměny. Nakolik je to škoda, se dá polemizovat. Jak jsem zaznamenala, tak obecenstvo bylo evidentně spokojeno a o to tu kráčí především.
O tom plzeňském koncertu víme, nicméně oficiálně byl tento koncert prezentován jako první, tak jsme zachovali tuto informaci.
A ku tvé úsměvné poznámce o vtřícnosti a mezi řádky myšlené zaujatosti - já narozdíl od tebe skalním fanouškem nejsem, takže nemám proč být zaujatá. A bez urážky, když jsme u té zaujatosti, ja bych nejprve zametala u vlastních materiálů, když opomenu tvoje různé články, tak se mi okamžitě teď dere z paměti tvá glosa pod Slavíkem .. :o))))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Roman
0
 
 
Obávám se, že jsi mou poznámku nepochopila - já Tě přece právě chválím, že zaujatá nejsi, proto bych čekal, že budeš coby kritik odvážnější, půjdeš víc do hloubky... To je hrozný... Člověk jí chválí a eště dostane po papuli...:)
Co se týče Mariána, nevím, co na albu má, ale určitě tam bude víc neznámých než v případě Moničina CD...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Ale sím tě, já tě přece nebiju. Chválu jsem pochopila a děkuju - sice jsem osekanou skladbu koncertu zaregistrovala, ale jak jsem už řekla, tím, že jsem věděla, že to tak bude, tak jsem prostě víc neočekávala, takže jsem ani nebyla zklamaná..Tudíž z mého pohledu nebylo, co kritizovat, protože to je jako kdybych v obchodě byla rozezlená nad tím, že topení neumí chladit, ačkoli to některé modely zvládnou.. Prostě se rozhodli o prezentaci CD jako reklamní tah, tak tomu logicky odpovídala skladba..

A ku tvé poznámce "Co se týče Mariána, nevím, co na albu má, ale určitě tam bude víc neznámých než v případě Moničina CD... " - to je ale přece logicky dané už tím, že Monika sáhla po skladbách, které od ní slýcháme neustále pouze v jiné ranži, tedy až na pár výjimek...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar thenardier
0
 
 
jak může být muzikálovou královnou označován někdo,kdo nikdy v žádném pořádném muzikálu nehrál?jenom v písničkálech
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Myslím, že posuzovat, co je a co není muzikál se dá jen těžko, stejně tak je-li špatný nebo dobrý. Nevzpomínám si, že by někde byly popsány měřitelná pravidla pro tento žánr. Můžete klidně prohlašovat, že se Vám tento žánr v českých podmínkách nelíbí, na to máte jistě plné právo, ale těžko jej můžete soudit a vylučovat z tohoto ranku, alespoň v tolerantní společnosti ne. Je jistě spoustu diváků, kterým by se líbil právě tento styl a na ten Váš, ať už je jakýkoli by si třeba lístek nekoupili.
A o kvalitách této zpěvačky jistě též můžeme diskutovat, nikomu svůj pohled nenutím, nicméně já si za ním stojím.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.