Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Polská Krev (ani Draculova) netekla, zato vzbudila nadšení

Člověk se málem nedostal dovnitř :)Je čtvrtek 5. srpna a já opět uháním na Dražického náměstí v Praze 1. Již před vchodem na výstavu Hračky a kapsáře pro postižené i zdravé děti je jasné, že dnes bude opravdu plno. A není to nic divného. Dnešními hosty doprovodného programu výstavy Léto plné hvězd jsou dnes výjimečné pěvecké hvězdy Martina Kociánová a Marián Vojtko.

Již začátek koncertu byl započat ve veselém duchuPo již tradičním úvodu Olgy Černohorské se mikrofonu ujala Martina Kociánová a představila divákům klavíristu, který je tento celý večer doprovázel, dlouhá léta působí a žije ve Francii, a který obětavě přijel i se svou manželkou zahrát na koncert Martiny Kociánové a Mariána Vojtka. Marián se hned na začátku omluvil za možnou indispozici, jelikož přijel i přes probíhající virózu Martina Kociánová a Marián Vojtko zpívají duet Zerlindy a Dona Giovanniho - Marián z listu, jelikož toto nečekala na oplátku slíbil vyprávět vtipy :-) .

Dnes jsme se mohli těšit jak na operní, či operetní árie, tak na písně z oblasti popové. Zahájení patřilo nejznámějšímu českému muzikálu, jímž je Dracula. Zazněla zde píseň, na koncertech méně interpretovaná a to píseň Draculy „Žít“. Pak jsme si již mohli vychutnat duety Martiny a Mariána z operety Polská krev, jako duet Bola a Wandy nebo "Valčíkový duet". Vůbec se Samsonovi nedivím, že podlehl, pokud mu Dalila zapěla stejně krásně jako Martina Kociánová námTaké zazněl duet Donna Giovanniho a Zerlindy z opery Don Giovanni „La ci darem la mano“.

Ze sólových písní si Martina Kociánová vybrala árie, jako je árie Isabely „Cruda sorte“ z opery Italka v Alžíru G. Rossiniho, árie Dalily „Mon coeur s‘ouvre a ta voix“ z opery Samson a Dalila skladatele C. Saint-Saëns a nádhernou „Habaneru“ ze známé opery G. Bizeta Carmen. Též jsme si poslechli píseň z muzikálu Evita složenou speciálně pro Madonnu „You must love me“.

„Remember when it reined“ zazněla v Mariánově repertoáru na veřejnosti úplně poprvéMarián Vojtko zůstal svým vystoupením v popové oblasti s tím, že, i když je hlasem tenor, zůstane radši v nižších polohách a dokonce i na vtipy došlo. Měli jsme tak v jeho podání příležitost slyšet písně „Líbezná“ (kde text napovídaly fanynky) a „Na křídlech fantazie“ z muzikálu Baron Prášil. Ze zahraničních písní jsme si vychutnali „You are so beautiful“ od Joea Cockera, nebo píseň, která mne zaujala snad nejvíce a která (nejenom ona) se v Mariánově repertoáru objevila snad poprvé. Byla jí „Remember when it rained“ od Joshe Grobana.

Pak se již Martina Kociánová a Marián Vojtko věnovali fanouškům a fanynkámPo zakončení, jak je u takových hvězd téměř tradicí, si diváci dlouhotrvajícím potleskem vynutili několik přídavků. Pak se již Martina Kociánová a Marián Vojtko věnovali svým fanouškům a fanynkám. Ostatní přítomní si prohlíželi a kupovali vystavované hračky. Výtěžek ze všech představení doprovodného programu Léto plné hvězd jde na divadelní pohádkové představení pro postižené děti Kominíček a štěstí, jehož premiéra je ohlášena na září letošního roku.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.